Kalpte ritim bozukluğu ile ilgili bilinmesi gerekenler

Kalpte ritim bozukluğu ile ilgili bilinmesi gerekenler
4 Kasım 2016 14:17

Kalp sağlığının çocukluk yaşlardan itibaren korunması gerektiğinin bilinmesi hayatınıza fark katacaktır.

 

 

 

 

Sağlıklı bir kalp için yapılması gerekenler aslında son derece basitken yaşam şartlarının her geçen gün ağırlaşması bu durumun önünde engel oluşturmaktadır. Ülkemizde kalp ve kalp sorunlarına bağlı ölümlerin oranı %40 seviyelerindedir. Bu nedenle genetik faktörleri dikkate alarak kalp sağlığına dikkat edilmesi daha büyük önem taşımaktadır. Prof. Dr. Sedat Köse her aşamada hastalarını bilinçlendirmekte ve kaliteli bir yaşam sürmek için yapılacaklar hakkında önerilerde bulunmaktadır. Çevremizde duyduğumuz en sık yaşanan sorunlar arasında yer alan kalp çarpıntısı pek çok kere ciddi bir sağlık sorununun belirtisi olarak algılanmamaktadır.

 

 
Hasta Olmadan Önce Önlemlerinizi Alın

 

 
Sağlığınız elden gitmeden önce alacağınız basit önlemler ve düzenli kontroller eşliğinde hasta olmadan da güzel bir yaşam sürdürebilirsiniz. Checkup uygulamalarının artması ile birlikte hastalıklar erken teşhis edilebilmekte ve bu tedavi sürecinde ciddi bir fark sağlamaktadır. Prof. Dr. Sedat Köse ve ekibi dünyada yapılan uygulamaları yakından takip etmekte ve hastalarının en önemli ihtiyaçları olan sağlıklarını geri kazandırmak için gerekli teknikleri uygulamaya sokmaktadır. Kalp çarpıntısı sorununun yemek alışkanlıkları ile alakalı olduğu yapılan deneyler ile ispatlanmış bir gerçekliktir. Çarpıntı ile ritim bozukluğunun birbirine karıştırılmaması ve ilk etapta sorunun doğru tespit edilmesi son derece önemlidir.

 

 
Kalp Çarpıntısı Ciddi Bir Hastalığın Belirtisi midir?

 

 

 
Genelde masum bir durum olan kalp çarpıntısı farklı etkenler ile birleştiğinde ciddi yaşamsal sorunların yaşanmasına neden olabilmektedir. Rahatsız edici bir diğer sorun ise kalp ritim bozukluğu olarak karşımıza çıkmaktadır. Hastalığın tanısından sonra uygulanacak ilaç tedavisi ile birlikte ritim bozukluğu kontrol altına alınabilir. Kalp içinde pıhtı oluşumuna neden olabilecek durumlarda kan sulandırıcı ilaçların tedaviye eşlik etmesi büyük önem taşımaktadır. Ritim bozuklarından uygulanan yöntemler eşliğinde sonuçlarda %100 başarı elde edilebilmektedir. Bazı ritim bozuklukları kalbin giderek durmasına neden olabilmektedir. Bu tür bir sorunda kalp pili uygulaması devreye alınmakta ve sorunun giderilmesi sağlanmaktadır. Dışarıdan ayarlanabilir programlar eşliğinde kalp pili olanlarda ritim istenen seviyelere getirilebilmektedir.