Kaliteli uyku için hangi nevresim takımları tercih edilmelidir?

Kaliteli uyku için hangi nevresim takımları tercih edilmelidir?
23 Ekim 2014 17:10

Uyku; bireylerin karmaşık düşüncelerden uzaklaştığı, bağışıklık sisteminin kendini toparlamak için uğraştığı ve sinir sisteminin dinlendirildiği doğal bir dinlenme biçimidir.

 

Başka bir deyişle, insanlar günlük sorumluluklarını yerine getirebilmek ve işlerini gerçekleştirebilmek için uyumaya ihtiyaç duyarlar.
Uykunun vücudun ihtiyaç duyduğu kadar alınması, vücudun sağlıklı olması ve zinde kalması açısından oldukça önemlidir. Uyku süresi; cinsiyet, yaş, kilo gibi bireysel özelliklere göre farklılık gösterir. Her birey kendi ihtiyacı olan süreyi saptayarak kendi ortalama uyuma süresini belirleyebilir. Çünkü kimi bireylere dört saatlik uyku yeterken kimi bireylerde ise sekiz saat bile yeterli olmamaktadır. Ayrıca Dünya Sağlık Örgütü yaptığı açıklamalarda bir insanın ortalama günlük sekiz saat uyuyarak günlük uyku ihtiyacını karşılayabileceği açıklamıştır.
Bireylerin uyuma esnasında rahat ve konforlu bir ortamda bulunmaları, uykunun kalitesini arttıracaktır. Rahat bir uyku için dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta vardır. Bunlardan en önemlisi nevresim takımı seçimidir. Nevresim takımının kaliteli, sağlıklı ve rahat olması uykunun kesintisiz bir şekilde devam edebilmesinde önemli rol oynamaktadır. Nevresim takımı seçiminin püf noktası kumaş türünün sağlıklı ve konforlu olanının seçilmesidir.

 

Nevresim takımları dokuz farklı kumaş türünden üretilirler. Bunlar; pamuk kumaş, polyester kumaş, saten kumaş, emprime kumaş, organik kumaş, mısır pamuğu kumaş, bambu kumaş, kreton kumaş ve poli-koton kumaştır. Bu kumaş türleri arasında en çok tercih edilenler arasında pamuk ve organik kumaşlar ilk sıralarda yer almaktadır.

 

Pamuk kumaşın dayanıklılığı, yumuşaklığı ve hava geçirgenliğinin yüksek olması bireylerin pamuk kumaştan üretilmiş nevresimlere yönelmesini sağlamıştır. Vücudunuzun hava almasını sağlayan pamuk kumaşı; uyuma esnasında terleme, rahatsızlık, fazla sıcaklık gibi uykunun bölünmesine neden olabilecek olumsuz durumları da ortadan kaldırmaktadır. Organik kumaş ise; pamuk kumaşın bir çeşididir. Pamuğun üretimi sırasında organik tekniklerin kullanılması yoluyla elde edilir. Sağlık açısından oldukça güvenilir olması nedeniyle son zamanların en çok tercih edilen nevresim kumaşıdır.

 

Nevresim seçimi yapılırken, bireylerin öncelikli olarak sağlıklı kumaştan üretilmiş olan modelleri tercih etmeleri ve estetik kaygı güderek kalitesiz kumaşlardaki nevresim takımlarını satın almamaları kaliteli bir uyku uyumalarına büyük ölçüde katkıda bulunacaktır.