Kaliteli implant nedir?

Kaliteli implant nedir?
14 Eylül 2018 15:10

Diş implantı ankara insan vücuduna yerleştirildiğinde ve protezi yapıldığında çok uzun süre hizmet etmesi için yapılır. Diş implantı 3 parçadan oluşur. Bu parçalar implantın gövdesi, implantabutmentı denilen implanta vidalanan dişeti üzerindeki parçası ve bunların üzerine oturan diş kaplamasıdır.

 

Bazı hastalarda implantın üzerine dişin vidalandığı vidalı abutment olarak adlandırılan sistem de kullanılabilir. Bu sistemin avantajı hekimin istediği zaman implantın üzerindeki dişi çıkartabilmesi ve bakımını yapabilmesidir.

 

Dolayısı ile kullanılan implantın kalitesini belirleyen; implantankaranın markası ve özellikleri, üst parçası olan abutmentı ve kaplamasıdır.

 

1) İmplantın markası ve özellikleri

 

Titanyum metalinden üretilen vida formundaki yapılara implant adı verilir. İyi bir implant ankara da kullanılan metalin saf titanyum olması çok önemlidir. Bunun yanında implantın kemik ile değen yüzeyinin implantın kemiğe kaynaması ile doğrudan ilişkisi vardır. Bu da implantın yüzey özelliği denilen teknolojisi ile ilişkilidir. İşte bu özellikler implantın fiyatının artmasına ve kaliteli olup uzun yıllar hizmet etmesini sağlar. Bu üstün özellikleri sağlayan firmalarda araştırmaya çok büyük bütçeler ayırdıklarından implant fiyatı ankara da artmaktadır.

 

2) Abutment üst yapısı

 

Kaliteli implantankaranın üst yapısı da titanyum olmalıdır. Bazı firmalar maliyeti düşürmek için paslanmaz çelik üst yapılar kullanmaktadır. Bu iki metal arasında sertlik farkına yolaçar ayrıca çelik biyolojik olarak uyumlu değildir. Titanyum tercih edilmelidir.

 

3) Diş kaplaması ankara

 

İmplantın üzerine abutment vidalanır ve bunun da üzerine diş kaplaması yapıştırılır. Bu noktada metal porselen ve zirkonyum diş ankara arasında tercih yapılmalıdır. Zirkon diş ankara biyo uyumlu ve estetiktir ve tercih edilmelidir.