Kalın: YPG sivilleri canlı kalkan yapıyor

Kalın: YPG sivilleri canlı kalkan yapıyor
7 Mart 2018 12:18

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Kalın, YPG’nin Afrin’de sivilleri canlı kalkan olarak kullandığını bunun da bir savaş suçu olduğunu söyledi. Kalın Akdeniz’de petrol aramaları konusunda Amerikan 6. Filosu’nun bölgeye hareket ettiği şeklindeki iddiaları ise yalanladı.

 

Kalın şunları kaydetti;

 

 

“YPG PYD Afrin’i ikinci Kandil yapmaya çalışmaktadır. Türkiye’nin ‘zeytin Dalı’ harekatı ile Afrin’in ikinci bir Kandil olması önlenmiştir. PYD/YPG’nin Afrin’den sivillerin çıkmasını önlemek istemesine dikkat çekmek gerekir. Bunun sebebi sevilleri canlı kalkan yapmak istemeleridir. Bu bir savaş suçudur. İstedikleri kadar Afrin’e kaydırma yapmak istesinler. Bunların hepsi akamete uğratılacaktır.

 

 

ALTINCI FİLO SORUSU

 

 

Doğu Akdeniz’de petrol aramaları konusunda bir düzen var. Burada iki tarafın ortak bir çalışmayla bizim baştan beri ortaya koyduğumuz bir ilke var. Bizim bölgemiz ile ilgili bir ihlal olduğu zaman her zaman devreye girdik. Ama Amerika’nın 6. filosu henüz oraya gelmiş değil. Biz KKTC’nin haklarını korumaya devam edeceğiz. Gelin Doğu Akdeniz’i bir uzlaşı alanı haline getirelim. Egemenlik haklarını ihlal edecek şekilde oralarda bir çalışma yapacak olursanız Türkiye de gereğini yapar.”