Kalbinde PKK kurşunu ile yaşıyor ama gazi değil!

Kalbinde PKK kurşunu ile yaşıyor ama gazi değil!
31 Ağustos 2017 13:09

Kadir Erhan Tuna, kalbinin hemen yanında bir PKK kurşunu ile yaşıyor; röntgende kurşun net şekilde görülüyor. Ancak Tuna devlete göre ‘gazi’ sayılmıyor…

 

 

Zeynep Gürcanlı / Sözcü

 

 

CHP öncülüğünde Çanakkale’de gerçekleştirilen Adalet Kurultayı’nda konuşulmayan konu kalmadı. 8 ana panel dışında, yaklaşık 70 de çalıştay yapıldı. Çalıştaylarda, enerjiden, internet medyasına, azınlıklardan, uyuşturucu sorununa, sadece yandaşlara açık ihalelere, sağlığa kadar her konu masaya yatırıldı, “adalet” arandı.

 
“GAZİ” YAPILMAYAN GAZİLERİN ÇIĞLIĞI

 

 

Kurultay’da en dikkat çeken stand, “gazi” ünvanı verilmeyen güneydoğu gazilerinkiydi. PKK ile girdiği mücadelede ağır yaralanan, kalbinin hemen yakınında hala PKK kurşunu taşıyarak ya da iki gözünde de görme kaybı yaşayanların, ancak “Gazi” ünvanı verilmeyenler “adalet” arıyordu bu bölümde. “Terörle Mücadele sırasında yaralanıp gazi sayılmayanlar derneği” tarafından açılan stantta, Dernek Başkanı Kadir Erhan Tuna anlattı yaşadıklarını.

 

 

“Güneydoğu’da ağır şekilde yaralanan, ancak kendilerine Gazi ünvanı verilmeyen 22 bin kişi” olduğunu söyledi Tuna ve ekledi; “Güneydoğu’da PKK ile mücadele sırasında yaralandıktan sonra, GATA’ya başvurduk. Ancak o dönemde FETÖ kontrolünde olduğu ortaya çıkan GATA, bize Gazi ünvanı sağlayacak raporu vermedi. Oysa başvurduğumuz özel hastanelerden, gazi olmamızının önünü açabilecek raporları aldık. Bunlar sayılmadığı için hala ‘gazi’ olamıyoruz.”

 

 

Tuna, kalbinin hemen yanında bir PKK kurşunu ile yaşıyor; röntgende kurşun net şekilde görülüyor. Ancak ameliyat çok riskli olduğundan o kurşun göğsünden çıkarılamıyor.

 
Derneğin bir başka üyesinin iki gözünde de çok büyük oranda görme kaybı var; yardımsız yolda yürümekte zorluk çekiyor. Bir diğerinin vücudunda çıkarılmamış şarapnel parçaları var, “uçağa binmek için x-ray cihazından geçemiyorum” diyor. Aralarında vatani görevini yapan erler de, emekli rütbeli askerler de var. Tuna hepsinin sözcüsü olarak konuşuyor; “Gazilik haklarından geçtik, güneydoğuda yaralandığımıza, hala o çatışmaların şarapnellerini, kurşunlarını vücudumuzda taşıdığımıza dair bir belge bile vermiyor devlet. Uçağa binerken bile güçlük çekiyoruz. Ancak en büyük sıkıntı çocuklarımıza karşı boynumuz bükük; “Baba sen niye gazi sayılmıyorsun” diyen çocuklarımıza yanıt veremiyoruz.