Kaftancıoğlu’nun ‘Adayımızı açıklayacağız’ paylaşımına seçmenden ve parti içinden sert tepki!

Kaftancıoğlu’nun ‘Adayımızı açıklayacağız’ paylaşımına seçmenden ve parti içinden sert tepki!
14 Ekim 2018 11:54

CHP İstanbul il Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun yaptığı “Adayımızı açıklayacağız” paylaşımı sosyal medyada tepkilere neden oldu.

 
Aydınlık’tan Ercan Küçük’ün haberine göre, Canan Kaftancıoğlu’nun önceki gün sosyal medya hesabından “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımızı bugün saat 19.00’da açıklıyoruz :) Hazır mısın İstanbul?” paylaşımı tepki çekti.

 

Vatandaşlar, CHP’nin İBB adayını açıklamasını beklerken Kaftancıoğlu #AdayımızSensin isimli bir video paylaştı. “Bu şehre kızan ama hiç vazgeçemeyen aşçısı, öğretmeni, tezgahtarı, doktoru, avukatı bizim #AdayımızSensin” ifadelerinin yer aldığı videoya kullanıcılardan tepkiler geldi.

 

 

Kullanıcılar videoyu vasat bir fikir, vasat bir prodüksiyon olarak nitelendirirken Kaftancıoğlu’na “Bizimle dalga geçiyorsunuz. Büyük Atatürk’ün partisine yakışmayan bu insanlardan ne zaman kurtulacağız” diyerek tepki gösterdi. CHP’nin seçmeniyle dalga geçtiğini söyleyen kullanıcılar, bu stratejiyle CHP’nin oy kaybedeceğini vurguladılar:

 

İşte o tepkilerden bazıları:

 

Mert Bal: Yazıklar olsun verdiğimiz emeklere. Sosyal medya muhalefetliğinden öteye geçemiyorsunuz! 19 yıldır AKP kadar siz de bu ülkeye zarar verdiniz. Hiç mi utanmanız yok? Milletin aklıyla alay eder gibi davranıyorsunuz?
Filiz Aydın Koç: Dalga geçecek cüreti nerden buluyorsunuz? Anlaşılır gibi değil… Cevapları okudunuz mu? Yazık!

 

Sinan Gürsoy: Bu muydu yani? Ayıptır, koskoca parti kimlere kalmış- İnsanları kandırmaya utanmıyor musunuz.  İzlemeyin videoyu aday maday yok ortada
İl başkanlığu  ciddiyetiniz bu mu? Merak etmeyin seçmen de zaten bu filmdeki adaylara oy verecektir… CHP adına seçime girecek adaya değil…

 

Eren Akkaya: Daha ne kadar alay edeceksiniz bizimle acaba?
Ülkü Doğanay: Şaka gibisiniz!
PARTİ İÇİNDE TEPKİ
Aydınlık’ın ulaştığı bilgilere göre, CHP İstanbul il Başkanı Kaftancıoğlu bu paylaşımı CHP Genel Merkezi’nden habersiz yaptı ve parti içinde de tepkiler oluştu. Videonun yayınlandığı saatlerde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun MYK üyeleri ve il başkanlarının yer aldığı, yerel seçim startının verileceği, adayların belirlenmesinde izlenecek yöntemlerin netleşeceği Yerel Seçim Strateji Belgesi hazırlık toplantısının devam ettiği ifade edildi. CHP’nin il ve ilçe örgütlerine gönderdiği genelgede, 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler için aday adaylığı başvurularının 1 Ekim 2018-19 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılabileceğini duyurmuştu.

 

 

f58b3b3466eaa969