Kaftancıoğlu HDP’yle işbirliğine ‘olur’ dedi!

Kaftancıoğlu HDP’yle işbirliğine ‘olur’ dedi!
19 Şubat 2018 09:36

CHP’nin yeni İl Başkanı Kaftancıoğlu, ‘CHP-HDP işbirliği’ sorusuna, ‘Büyükşehir’i saraydan alıp, halka vermek için HDP dahil herkesle işbirliği yaparız’ dedi

 

 

Halil Yılmaz / Aydınlık

 

 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, AKP’nin kurucularından Abdüllatif Şener ve KHK’yla ihraç edilen Prof. Dr. İbrahim Kabaoğlu, dün ‘OHAL Değil, Demokratik Yönetim’ panelinde bir araya geldi. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele, çok sayıda kişi katıldı. Panelde söz alan Kaftancıoğlu, ülkede halktan başkasına güvenilmeyeceğini belirterek şöyle devam etti: “Şu anda saraydaki için ne halde olduğumuz önemli değil, kendi iktidarı önemlidir. İçinde bulunduğumuz OHAL’de sizi bölücü, hain, yapabiliyorlar. Hak, hukuk, adalet yok. Tek adamın istediği var. OHAL’in kaldırılması için büyükşehri saraydan alıp, halka vereceğiz.”

 

 

‘İSTANBUL İÇİN İŞBİRLİĞİ YAPARIZ’

 

 

Karşılıklı soru-cevapla devam eden panelde Kaftancıoğlu’na HDP’li belediye başkanlarının PKK’ya destek vermekle suçlandığı hatırlatılarak HDP’yle işbirliği yapıp yapmayacakları soruldu. Kaftancıoğlu şu cevabı verdi: “Türkiye Cumhuriyeti demokratik, parlamenter sistemle yönetiliyordu yakın zamana kadar. Demokratik parlamenter sistemde, halkın seçtiği temsilciler vardır ve meclise giderler. Onlar da halkın vekili olur. Halkın iradesiyle seçilmiş ve halkın iradesiyle temsil edilen her parti meşrudur. Bunu net bir şekilde söyleyeyim. Biz Büyükşehir’i alırken, hiçbir partinin hiçbir partiyle işbirliği yapmasına gerek yok. Hepimizin, kendi program ve kendi parti tüzüklerine uyarak örneğin; ‘Hak, hukuk, adalet’, örneğin ‘demokrasi’ gibi ortaklaştıracağımız paydalarda kendimizden asla taviz vermeden yan yana mücadele etme alanlarımız olmalı. Büyükşehir’in Saray’dan alınması için, halkın her kesimiyle bu paydada hareket edecek herkesle Saadet Partisi’yle, İYİ Parti’yle, Türkiye Partisi’yle sadece HDP ile değil, tüm partilerle işbirliği yaparız. Muktedirin diliyle konuşmayalım arkadaşlar. Muktedirin diliyle konuşmak demek istemeden de olsa kendi doğrularımıza uzaklaşmak demektir. Benim niye Selahattin Demirtaş’la fotoğrafım var diye soruyorlar. Benim şu an Abdüllatif Şener’le de fotoğrafım var. Yarın muktedir çıkıp Şener’e terörist derse, ikimizin fotoğrafını dağıttıklarında yine o gözle mi bakacağız. Boşverin muktedirin dediklerini.”