Kaftancıoğlu: Devlet, ilçe seçim kurullarını da mağdur ediyor

Kaftancıoğlu: Devlet, ilçe seçim kurullarını da mağdur ediyor
26 Mayıs 2019 20:40

Beykoz İlçe Seçim Kurulu, CHP’nin 23 Haziran seçimleri için oluşturulan sandık kurullarındaki kamu görevlisi olmayan 4 kişiyle ilgili yaptığı itirazı karara bağladı. Kararda “Kaymakamlık listesinde memur olmadıkları halde memur olarak bildirilen ve atananların, sandık başkanlığından ve memur üyeliğinden çıkarılmasına oy çokluğuyla karar verildi” ifadeleri yer aldı.

 

Özlem Güvemli/ Sözcü

 

Kararı değerlendiren CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, “Devlet yani kaymakamlık, ilçe seçim kuruluna gönderdiği listede yine memur olmayanları yazdı. Daha önceki seçimlerde de memur olmayanları sandık kurulu başkanı olarak atayan kaymakamlıklar yani devletti. İlçe seçim kurulları da devlet tarafından mağdur ediliyor” dedi.

 

 

Kaftancıoğlu açıklamasının devamında şunları söyledi:

 

 

“Beykoz’da devlet memuru olmayan 4 kişiyi sandık kurullarına üye yazdıklarını tespit etmiş ve hemen itirazda bulunmuştuk. Aynı itirazda sandık kurullarındaki bir üyenin de siyasi parti üyesi olduğu tespitimiz vardı. Beykoz İlçe Seçim Kurulu, itirazımızı değerlendirdi ve söz konusu kişileri listelerden çıkarttı. Seçimin iptaline gerekçe diye sundukları durumu tekrar edilen seçimde aynı şekilde uygulayabilecek kadar akıl tutulması içindeler. Devlet yani kaymakamlık, ilçe seçim kuruluna gönderdiği listede yine memur olmayanları yazdı. Bundan önceki seçimlerde de aynı bu şekilde bu listeleri seçim kurullarına gönderen de yine devletin kendisiydi. Yani daha önceki seçimlerde de memur olmayanları sandık kurulu başkanı olarak atayan kaymakamlıklardı. İlçe seçim kurulları da devlet tarafından mağdur ediliyor. Çünkü bu listelere kamu görevlilerini atamakla yükümlü olan kaymakamlıklar, seçim kurulları değil. Bugün, devlet kasti ya da değil görevini yerine getirmediği için seçim iptal edilmiş, 16 milyon İstanbullu mağdur edilmiş durumda. 23 Haziran’dan sonra mızıkçılık yapmalarına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Beykoz İlçe Seçim Kurulu, CHP’nin itirazı üzerine kamu görevlisi olmayan 4 kişinin sandık kurulu listesinden çıkarılmasına karar verdi. Kurul ayrıca “Memur olmadıkları halde listeye dahil edilen kurum amirleri hakkında gereğinin yapılması için Kaymakamlığa yazı yazılmasına” karar verdi.

Beşiktaş İlçe Seçim Kurulu da bugün aldığı kararda sandık kurullarına atanan bazı isimlerin memur olup olmadığını öğrenmek için Kaymakamlığa yazı yazılması gerektiğini karara bağladı. Beşiktaş İlçe Seçim Kurulu, sandık kurulu listelerinin Beşiktaş Kaymakamlığı’ndan gelecek yanıt sonrasında nihai karara bağlanacağını da belirtti.