Kafeyi basıp savaş alanına çevirdiler

Kafeyi basıp savaş alanına çevirdiler
29 Nisan 2016 12:22

Kadıköy’de içeride müşterilerin olduğu bir kafeye gelen yaklaşık 10 kişilik grup ortalığı savaş alanına çevirdi.

 

 

 

 

 

Olay, Kadıköy Acıbadem Caddesi’nde bulunan bir kafede önceki gün saat 13.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre kafenin işletmecisi ile “tahliye” isteyen dükkan sahipleri arasında bir süredir tartışma yaşanıyordu. Bina sahiplerinin dükkanı boşaltmasını istediği kafe sahibi, “mahkeme kararı” gerektiğini söyleyince sorun büyüdü.

 

ÇALIŞANLARI DIŞARI ÇIKARTMAK İSTEDİLER

 

Bu tartışmalar önceki gün kavgaya dönüştü. Güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilen kavgada; iş yerine gelen ve bina sahiplerinin tanıdığı olduğu öne sürülen 10 kişilik grup, içeride müşteriler olan kafede çalışan bir garsonu dışarıya çıkartmak istedi. Kapının ağzına kadar giden garson durumu fark edip dışarıya çıkmak istemeyince, grubun saldırısına uğradı.Dayak yiyen garsonu kurtarmak için diğer çalışanlar ve bazı müşteriler ayaklandı. Ancak grup, önüne gelene tekme ve yumruklarla saldırdı.

 

GARSON MUTFAĞA KAÇTI

 

İş yerinin içine kadar giren gruptan kaçan bir garson arka kısımda bulunan mutfağa kaçtı. Bir kişi kaçan garsonun arkasından tabak fırlattı. Bu sırada bazı çalışanlar, grubu sakinleştirmeye çalıştı.

 

KASİYER BİBER GAZI SIKTI

 

Kadın çalışanlardan biri ise kasadaki biber gazını alarak gruptan bazı kişilere sıktı. Kasiyer olduğu öğrenilen kadının gaz sıktığını gören saldırganlar, ellerine ne geçerse kadına fırlattılar. Daha sonra tezgâhın altına saklanan kadın telefon ile polisi aradı.

 

ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

 

Grup, tezgâhın üzerindeki ve raflardaki eşyaları devirdi. Kafeden çıkarken de masaları tekmelediler. Çıkan arbedede darp edilen 2 kişi kendi imkânlarıyla Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne giderek tedavi oldu. Çalışanlar daha sonra polis merkezine giderek ifade verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis konuyla ilgili inceleme başlattı.

 

BÜYÜK PANİK YAŞANDI

 

Olay anında kafede oturan müşteriler büyük panik yaşadı. Kavgayı önlemeye çalışan bir müşteri de grubun saldırısına uğradı. Bazı müşteriler panik içerisinde dışarı çıktı. Bebeğini uyutmaya çalışan bir kadın müşterinin ise olay anında büyük korku yaşadığı görüldü.

 

KORKU DOLU ANLARI ANLATTI

 

Kavga sırasında biber gazı sıkan kafe çalışı Canan Şahin, “Çok panik yaşandı. Müşterilerimizin hepsi kaçtı. Hiçbiri durmak istemedi. Çocuklar vardı, aileler vardı. Burada yemek yiyorlardı, öğlen saati herkes yeni gelmişti. 3 tane arkadaşımız yaralandı” diye konuştu.

 

Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

 
Kaynak: Uğur AYAZSIN – Cengiz ÇOBAN / İstanbul DHA