Kadir Topbaş’tan giderayak ‘Tansu Çiller’ hamlesi!

Kadir Topbaş’tan giderayak ‘Tansu Çiller’ hamlesi!
2 Ekim 2017 09:56

Kadir Topbaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan ayrılmadan bir hafta önce CHP’li üyelerin Tansu Çiller hamlesi tartışma konusu oldu.

 

 

Saygı Öztürk / Sözcü

 

 

Eski Başbakan Tansu Çiller’in İstanbul’daki holdinginin yaptırdığı plan değişiklerini ve buradan ne kadar rant elde ettiğini ortaya koymak amacıyla İstanbul Büyükşehir’in CHP’li belediye meclis üyeleri soru önergesi verdi. Hüseyin Sağ, Nadir Ataman ve Deniz Erzincan’ın sunduğu önerge Meclis’te kabul edildi. CHP önergeye verilecek cevaptan sonra konuyu gerekirse yargıya taşıyacak. CHP’li meclis üyeleri, Tansu Çiller ve eşi Özer Uçuran Çiller’in sahibi olduğu Marsan Marmara Holding’in, oğulları Mert ve Berk Çiller tarafından yönetildiğini hatırlattı. Holdingin iştiraki Mitaş Gayrimenkul’un Uskumruköy’deki konut projesi ParkOne ve 90 dönümü Kısırkaya’da olmak üzere 160 dönüm arsaları bulunduğunu kaydetti.

 

 

Üyeler, şu soruların Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından cevaplandırılmasını istedi:

 

 

– Bu çerçevede mülkiyetleri anılan Holding, bağlı şirketlere ve anılan şahıslara ait olan taşınmazlarla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Bölge planında ya da parsel bazında plan değişiklikleri ne zaman yapılmıştır?

– Taşınmazlar ile ilgili plan değişiklikleri yapılmadan önceki meri plan şartları ve yeni plan şartlarındaki değişiklikler nelerdir?

– Belediye meclisi tarafından İstanbul genelinde, Çiller Ailesi’ne ait holding ve bağlı şirketlere ya da şahıslar adına ya da parsel bazında başka plan değişiklikleri yapıldı mı?

Hüseyin Sağ “Eski ve yeni imar durumları arasındaki farkları gördükten sonra konuyu gerekirse yargıya taşıyacağız. Önergemizin tamamı tutanaklara geçti. Şimdi cevap bekliyoruz” dedi.