Kadınlardan Diyanet’teki o açıklamalara tepki

Kadınlardan Diyanet’teki o açıklamalara tepki
6 Ocak 2018 17:35

Diyanet’in internet sitesindeki “Kızların 9, erkeklerin 12 yaşında büluğ çağına geçtiği” ve “Büluğ çağına geçenlerin evlenebileceği” ifadeleri kadınlar tarafından protesto edildi. Kadınlar, tepkilerini “Çocuk yaşta zorla evliliği meşrulaştıramazsınız” sloganıyla gösterdi.

 

 

 

Kadınlar, dün akşam Beşiktaş’ta Diyanet’in sitesinde 9 yaşındaki kız çocuklarıyla ilgili “evlenebilir” ifadesinin yer almasını protesto etti. Kartal Heykeli’nin önünde toplanan kadınlar ellerinde “2017 yılında 387 çocuk istismara uğradı”, “Diyanet, çocuk istismarını meşrulaştıramaz”, “Çocuk yaşta zorla evliliği meşrulaştıramazsınız” dövizlerini taşıdı ve “Diyanet, elini çocuklardan çek” sloganını haykırdı.

 

 

KADIN VE ÇOCUK İSTİSMARCILARININ KARŞISINDAYIZ

 

Yapılan açıklamada ise şöyle denildi: “Bizler, tek bir çocuğu bile onların eline teslim etmeyeceğiz. Televizyonlarda küçücük çocuklar açık giyiniyor diye tahrik unsuru damgasını vuruyorlar. Hadise’nin klibine erotik diyerek sansür uyguluyorlar. İş kendilerine geldiği zaman, kaç yaşında adamların, kaç yaşında çocuklarla hiçbirimiz bir şey diyemeyecekmişiz. Burası laik bir hukuk devleti. Kadın ve çocuk istismarcılarının karşısındayız. Diyanet sussun çocuklar gülsün.”

 

 

Kaynak: Sözcü