Kadınlardan adliye önünde protesto

Kadınlardan adliye önünde protesto
26 Ağustos 2014 12:30

Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’nın önünde toplanan Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu üyesi kadınlar, “Kadını koru, erkeği engelle”, “Şiddeti izleme, müdahale et engelle” yazılı dövizlerle sloganlar attı.

 

Grup adına açıklama yapan Öznur Subaşı, Yakup Kara’nın 15 yıllık evli olduğu eşi Hasret Kara’nın kendisinden boşanmak istemesi üzerine, tornavidayla 43 yerinden yaraladığını söyledi. Subaşı, Hasret Kara’nın maruz kaldığı şiddete karşı susmayarak bir çok kez polis merkezine başvurduğunu ve 2 kez koruma kararı aldığını kaydederek, “Yakup Kara’nın yasa gereği Hasret’in yaşadığı mekana belirli mesafeden fazla yaklaşmaması gerekirken, evinin tam karşısındaki iş yerinde göz teması kuracak yakınlıkta bulunuyor. Hasret’in başına bir şey gelmemesi için mahalleli ve kadınlar olarak tedirgin bekliyoruz” dedi.

 

“MEVZU SADECE HASRET DEĞİL”

 

Eşini yaralamasına rağmen Yakup Kara’nın mahkemece serbest bırakıldığını protesto ettiklerini belirten Subaşı, Kara’nın planlayarak eşini öldürmeye çalıştığı gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını aktardı.

 

Hasret Kara da, “Buradaki mevzu sadece Hasret değil, Hasret gibi şiddete uğrayıp da karakol kapılarından, savcılık kapılarından şiddete uğradığı eve biçare geri dönmek zorunda kalan kadınların mücadelesidir” diye konuştu.

 

Eşi hakkında mahkemeden uzaklaştırma kararı aldığını dile getiren Kara, “20 metre yakınımda çalışıyor. Dün, defalarca 155’i aramama rağmen, hala ihlal sınırları içerisinde olduğuna dair karakoldan bir tutanak tutulmamıştır maalesef. Benim ölmem gerekmiyor. Ben şiddete uğrayan kadınların yüzü olarak kalmak istemiyorum. Savaşmış, başarmış Hasret olarak hatırlanmak istiyorum” şeklinde konuştu.

 

Açıklamanın ardından, grup üyeleri avukat Eyüp Meriçoğlu eşliğinde adliye binasına girerek Yakup Kara hakkında suç duyurusunda bulundu.