Kadınlar ‘savaşa hayır’ dedi

Kadınlar ‘savaşa hayır’ dedi
15 Eylül 2013 15:37

CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı üç ayrı noktada bir araya geldi.

 

 

CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı Kadıköy, Beşiktaş ve Bakırköy olmak üzere üç ayrı noktada kadınları bir araya getirerek kadınların savaş istemediğini haykırdı.

 

CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı’nın İstanbul’un üç ayrı bölgesinde “Biz kadınlar savaş istemiyoruz!” adıyla Kadıköy, Beşiktaş ve Bakırköy’de düzenlediği oturma eylemine yüzlerce kadın destek verdi.

 

Ulu Önder Atatürk’ün “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh!” sözlerini birkez daha hatırlatma gereğini hissettikleri için böyle bir eylem gerçekleştirdiklerini belirten CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Öner burada yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

 

“Kadınlar savaşa destek vermiyor. Komşularımızla sıfır sorun söylemi ile iktidara gelmiş olan AKP hükümetinin, bugün Irak, Mısır ve Suriye politikaları ile ülkemizi sıfır komşu noktasına getirdiği, bilinen bir gerçektir. Başka ülkelerin içişlerini, kendi siyasi hırs ve egosuna malzeme yapan AKP iktidarının savaş çığırtkanlığına biz kadınlar-analar olarak, destek vermiyoruz.

AKP iktidarı bugün mirasına sahip çıktığı DP (Demokrat Parti) iktidarının Kuzey Kore’ye evlatlarımızı göndermeszine benzer bir biçimde, sebepsiz ve mesnetsiz bir savaşın kucağınra çekmek istemektedir.Savaş oyununda kadınlar yer almayacak. ABD ve işbirliği içinde olduğu emperyalist güçlerin derdinin Ortadoğu halkının huzuru ve refahı olmadığını artık hepimiz çok iyi anlamış bulunuyoruz. Ve açıkcası, yıkılan yok edilen ülkelerin insanlarının kanı üzerinden inşa edeceğimiz bir gelecek istemiyoruz. Haramsa eğer, işte haram olan ve günahsa eğer, işte günah olan halkların kanı üzerinden böyle hesaplar yapmaktır.

 

Küçük çocukların ensesinde silahların dolandığı, babalarının gözlerinin önünde öldürülüp, analarına, gözlerinin önünde tecavüz edildiği bir ortamda, bir çocuğun hayatını çalmakta savaş, biz bu oyunda asla yer almayacağız. Bizler, bu oyunun getirdiği rantın hesabı ile yaşayacak kadar imansız ve insafsız değiliz.

 

Dünyaya barış hakim olsun

 

Artık çocuklar ölmesin şeker de yiyebilsinler” ve biz kadınlar diyoruz ki, “Barış için savaş olmaz” ve “Savaş, şiddete dayalı bir yöntem olduğu içindir ki hiçbir ülkeye demokrasi getirmez! Başta Ortadoğu olmak üzere tüm dünyada insanların eşit ve hakça yaşadığı, savaşın ve zulmün olmadığı, insani değerlere saygı duyulduğu, barış ve huzur dolu bir ortam temennisi ile yeniden diyoruz ki “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh.”

 

 

KENT YAŞAM