‘Kadınlar pantolon giymesin’ diyen İhsan Şenocak lise açıyor!

‘Kadınlar pantolon giymesin’ diyen İhsan Şenocak lise açıyor!
25 Ağustos 2019 10:41

Sık sık kadın düşmanı açıklamalar yapan İhsan Şenocak’ın kurucusu olduğu İFAM özel lise açıyor. İFAM’ın açacağı lisede Arapça ağırlıklı dersler olacak.

 

 

Kadın düşmanı açıklamalarıyla gündeme gelen gerici İhsan Şenocak’ın kurucusu olduğu İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi (İFAM) özel lise kuruyor. İFAM’ın yeni projesi olan Özel Aşıkkutlu Anadolu Lisesi’nde hazırlık sınıfında yoğun Arapça dil eğitiminin verileceği öğrenildi. Özel Aşıkkutlu Anadolu Lisesi’ne ilişkin bilgileri Yeni Akit ile paylaşan İFAM Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Kadıoğlu şöyle konuştu:

“Eğitim programımızı Özel Aşıkkutlu Anadolu Lisesi projesiyle farklı bir zeminde daha hayata geçireceğiz. hazırladığımız bu projede öğrencilerimize mutad lise müfredatının yanında, İslami İlimler de Arapça eserler esas alınarak okutulacak. Hazırlık sınıfında yoğun bir Arapça’nın yanında İngilizce de olacak. Mezun olacak öğrencilerin Üniversite’de İlahiyat, Hukuk, Siyasal, İktisat gibi alanlarda tahsil hayatına devam etmelerini temin edip milletimizin önünü açacak eserlere imza atmalarına vesile olmak. Bunun için iyi derecede Arapça, Milli Eğitim müfredatı, İslami İlimler ve İngilizce’yi önemsiyor, programı birinden diğerine pay vermeden uygulama irademizi belirtmek istiyorum.”

 
“KADINLAR PANTOLON GİYMESİN”

 

 

İFAM’ın kurucusu olan Şenocak kadın düşmanı açıklamalarıyla sık sık gündeme gelmişti. Şenocak kadınların pantolon giymesinin günah olduğunu ve cehennemde cezalandırılacağını iddia ederek, pantolon giyen, kaşlarını alan kadınların babalarını hedef almıştı. Şenocak “Sevindin üniversiteyi kazanınca; ODTÜ’ye, Boğaziçi’ye gidince sevindin. Doktor olacak, mühendis olacak, 5 milyar aylık alacak, arabaya binecek, eşine mecbur olmayacak, mahkum olmayacak… Peki onlara sevindin; kot pantolonuyla erkeklerin bakışı arasında kızın yürüyor, delikanlılar arkasına takılmışlar, arkasından gidiyorlar. Yavrunu cehenneme attın cehenneme!” demişti.

İhsan Şenocak, bir sohbeti esnasında genç kayınvalide olan kadınların şehvet uyandıracağını savunarak bunun erkeklere “haram” olduğunu iddia etmişti. Müftülere nikah kıyma yetkisi veren yasayı da savunan Şenocak ”İslam Hukuku, inancına göre annesiyle evlenen Mecusi’ye karışmaz. İslam esas alınsın; isteyen nikâhını Müftülük’te, karşı çıkan kilisede kıysın” demişti.

 
AÇIĞA ALINMIŞTI

 

 

Açıklamaları üzerine tepki gören Şenocak Diyanet tarafından açığa alınmıştı. Şenocak 3 aylık soruşturma neticesinde görevine iade edilmişti.