Kadın – erkek ilişkilerinde karşılıklı yapılan hatalar

Kadın – erkek ilişkilerinde karşılıklı yapılan hatalar
11 Nisan 2017 14:01

İnsanların cinsiyeti ne olursa olsun hata yapması kaçınılmaz bir durumdur çünkü sonuç itibariyle insan mükemmel bir varlık değildir.

 

 

 

Ancak kadın ve erkek ilişkileri ikisi bir arada olduğunda burada iki ayrı dünyanın da olduğu bilinir. Bu tehlikeli olan etkileşimde beraberinde ilişkilerde bir takım hataların yaşanmasında etkili olacaktır. Bugün evlilik terapistlerine ve uzmanlara sorduğunuz da çatışmasız, kavgasız ve fikir ayrılığı olmayan bir evliliğinde gerçek bir evlilik olmayacağını söylerler. Peki madem bunlar hayatın kendi akışı içerisinde var ve olmak zorunda o zaman kadın ve erkek ilişkilerinde neden bu bir sorunmuş gibi algılanıyor. Daha doğrusu bunlar normalin dışında olan ancak normal olarak kabul edilmiş davranışlar mı?

 
Asla çatışmaların olmadığı mükemmel bir evlilik yoktur olsaydı da nasıl olurdu bunun kimse bilmiyor. Burada önemli olan nokta bu sorunlar yaşandıktan sonra ya da sorunun yaşandığı anda eşlerin birbirlerine karşı yaklaşımlarıdır. Örneğin; eşinizin sinirli bir anında ona sizde onun tepkisiyle giderseniz bu sefer alacağınız elektriklenme de aynı şiddette size geri dönecektir ve çözüme de kavuşması çok fazla mümkün olmayacaktır. Evlilik uzmanlarına göre mutlu evliliğin yolu ilişkilerdeki üç önemli unsurdan geçmektedir. Bunlardan birincisi etkileşimsel sistem, ikincisi nesillerarası sistem üçüncüsü ise bireysel sistemdir.

 
Yani etkileşimsel sistemde evli olan çiftlerin birbirlerine olan iletişimin kurulması ve dinamikleri. Eğer ki çiftler bu etkileşimsel sistem içerisinde sorunu çözmeye değilde büyütmeye yönelik bir tavır içerisinde girerlerse o zaman otomatikman devreye bireysel sistem devreye girecektir. Yani kişi doğrudan kendisini savunmaya alacağı içinde sizde ne söylerseniz söyleyin yanlış anlaşılacaksınız. Kısacası sizden gelen hiçbir şey asla kabul görmeyecektir. Bireysel sistem için şu şekilde bir örnek verebiliriz. 0-7 yaş arasındaki çocuklar yaşadıkları tüm yanlışları da karşılarındakilerden görürler ve bunu kabul etmek istemezler bu durum yaklaşık olarak ergenlik dönemine kadar da devam eder ve ergenlikte halen çözümlenmediyse o zaman karşı cinsten aynı düşüncede birisiyle evlendiğinde bu evliliğin temeli de zaten baştan zayıf olacağı için sonu görünmeyecektir. Son olarak ise nesiller arası sistemden bahsedebiliriz. Bura da anne ve babaların birbirleriyle ya da diğer aile üyeleriyle yaşadıkları sistem denilebilmektedir. Yani siz evleniyorsunuz ve artık her şeyiniz sizin karınız ya da kocanız oluyor eğer ki siz kendi ailenizin baskısına boyun eğerseniz ya da eşinizin ailesinin her dediğine kafanızı takarsanız o zaman başarılı bir evliliği de yürütemezsiniz. Genelde boşanmaların büyük bir bölümü de kaynana odaklı olacaktır. İşte buradaki nesiller arası sistemde siz ne derseniz deyin ve ne yaparsanız yapın karşı tarafa asla geçmeyecektir. Çünkü onlar sizin gibi asla düşünmeyecek ve eşinizi de yönlendirmeye çalışacaktır.

 
Şimdi buraya kadar sistemsel evreleri de içerisine alan çiftlerin bir örneklemesini yaptık dilerseniz buradan sonra kadınların ve erkeklerin yaptıkları hatalara ayrı ayrı bir göz atalım.

 
KADINLARIN YAPTIĞI HATALAR

 
• Kadınların en büyük hatası mantıklarını devre dışında bırakmalarıdır. Bunu yaptıklarında da duygu yoğunlukları ön plana çıkar. Bu yüzden de erkeğin asıl yapmak istediğine asla odaklanamazlar. Kısaca burada kadın ne görmek istiyorsa onu görür diyebiliriz.

• Kadınlar evlenmeden önce de erkeklerin her hayatlarına müdehale etmek isterler bu yüzden de durmaları gereken yerde asla kendilerini durduramazlar.
• Erkek yapısı gereği kadını yavaş yavaş keşfetmek ister. Eğer ki çok çabuk bir şekilde keşfederse o zaman kadına inancı ve güveni de azalacaktır. Örneğin kadın hemen birliktelik istiyorsa erkek için bu basit anlamına gelecektir.
• Kadınların erkekler konu olduğunda yaptıkları en büyük hata üçüncü şahıslarla kendi hayatlarını rahatlıkla paylaşması. Örneğin arkadaşlarına evde yaşanan sorunları doğrudan anlatabilirler. Bu durum erkeğin tepkisini çekeceği içinde ilişkinin zedelenmesine neden olacaktır.
• Kadınlar günümüzde güçlü olmayı çok fazla abartmışlardır. Yani erkekle kendilerini bir yarış içerisine sokarlar. Bu durumda erkek karşısındakini artık bir erkek arkadaşı gibi görmeye başlar ve seviye iyice düşecektir.

 
ERKEKLERİN YAPTIĞI HATALAR

 
• Kadınların duygularını anlamakta her zaman güçlük çekerler.
• Sevgilerini daima somut şeylerle göstermeye çalışırlar ve kadın bundan hep mutsuzdur.
• Erkek hiçbir zaman paylaşım yapmaz aksine aktarım yapmasını severler.
• Kadınları hiçbir zaman anlamaya çalışmazlar örneğin kadın konuşurken geçiştirmeye çalışırlar. Kadınlar ise bu durumu hep içlerinde biriktirir.
• Her zaman sahip olduklarını düşünürler. Zamanında en güzel çıkma teklifleri ederek tavlamaya çalıştıkları bu insanları elde ettikten sonra cepte garanti bilirler, onları emanet aldıklarını unuturlar.
• Kadın hassastır ve narindir erkek ise bazen vicdansız ve merhametsizce davranabilir.
• Her an başka biriyle flörtleşebilecek özelliğe sahiptirler.
Kadın ve erkek için önemli olan kazan kazan değil kazan kazandır yöntemi önemli olandır. Çünkü sizin ya da karşınızdakinin kazandığı hiç bir şey olmayacaktır.