Kaçaklar denize ulaşamadan yakalandı

Kaçaklar denize ulaşamadan yakalandı
3 Eylül 2014 09:20

Muğla’nın Datça İlçesi’nde, yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalıştıkları belirlenen yabancı uyruklu 41 kaçak yakalandı.

 

Datça’ya 30 kilometre uzaklıkta Emecik Mahallesi ile AK-TUR Tatil Sitesi arasında, Marmaris Karayolu üzerinde kaçakların görüldüğüne dair ihbar üzerine harekete geçen Datça Jandarma Karakolu’na bağlı ekipler, yol boyunca arama çalışmaları başlattı. Arama çalışmaları sonucu, 1’i kadın 37 Suriyeli ile 4’ü Afganistan uyruklu, 41 kaçak gözaltına alındı. Yakalanan kaçakların kimlikleri tespit edilerek, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

Kaçakların ilk ifadelerine göre, Yunan adalarına kaçmak üzere, Marmaris’ten Datça’ya geldikleri öğrenildi. Marmaris’teki otellerde bir süre konakladıkları belirlenen kaçakların, kendilerini Yunan adalarına götürecek olan ve denizde hazır beklediğini söyledikleri tekneye ulaşamadıkları ortaya çıktı. Sağlık kontrolü ve yasal işlemlerinin yapılmasından sonra; Afgan uyruklu dört kaçağın yurt dışına, Suriye uyruklu kaçakların ise Türkiye’de değişik vilayetlerde bulunan toplama kamplarına gönderilmek üzere, Datça İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edildikleri açıklandı.