‘Kaçak Saray denetimden kaçırılıyor mu?’

‘Kaçak Saray denetimden kaçırılıyor mu?’
9 Ekim 2015 19:00

MİMARLAR Odası Ankara Şubesi, Sayıştay raporlarının açıklanmasının ardından, konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

 

Hukuk ihlali ile yapılan Saray ile ilgili Sayıştay raporlarının peşine düşen Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan “Kaçak Saray denetimden kaçırılıyor mu?” şeklinde tepki gösterdi.

 

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) ve TOKİ’nin Sayıştay raporlarının açıklanmamasını eleştirerek “Sayıştay, Atatürk Orman Çiftliği için, AOÇ’den koparılan ve amacı dışında kullanılan AOÇ’ye ait arazilerin iade edilmesi gerektiğinin altını çizmiş, raporunda yer vermiştir. Bugün ise Sayıştay raporlarında Atatürk Orman Çiftliği, Saray ve TOKİ bulunmuyor. Acilen Atatürk Orman Çiftliği ve TOKİ Sayıştay raporları açıklanmalı” dedi.

 

“AOÇ VE TOKİ SAYIŞTAY DENETİM RAPORLARI AÇIKLANIRSA EKONOMİK KRİZE NEDEN OLUR MU?”

 

Açıklanan Sayıştay raporlarında Atatürk Orman Çiftliği ve TOKİ’nin raporlarının olmamasının manidar olduğunu belirten Candan, Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre “Bu iki raporda Atatürk Orman Çiftliği’nde yasadışı şekilde yapılan Saray’ı doğrudan ilgilendiriyor. Diğer raporların açıklanıp bu iki raporun açıklanmamasının gerekçeleri nelerdir? Maliyetleri çok yüksek olan ve ihale süreçlerinin yasadışı ve şeffaf olmadığı ortada olan Saray’ın inşaat süreçlerinin TOKİ tarafından üstlenilmiş olması, denetim raporlarının yayınlanmamasının gerekçesi midir? Saray’ın maliyetinin açıklanırsa ekonomik krize neden olur, diye TOKİ’ye sormak gerekir. Saray ile doğrudan ilişkisi olan AOÇ ve TOKİ Sayıştay denetim raporları da açıklanırsa ekonomik krize neden olur mu?” ifadelerini kullandı.

 

“SAYIŞTAY RAPORLARINDA ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ, SARAY VE TOKİ BULUNMUYOR”

 

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan, açıklamasında, daha önceki Sayıştay raporunu da hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayıştay, Atatürk Orman Çiftliği için, AOÇ’den koparılan ve amacı dışında kullanılan AOÇ’ye ait arazilerin iade edilmesi gerektiğinin altını çizmiş, raporunda yer vermiştir. Bugün ise Sayıştay raporlarında Atatürk Orman çiftliği, Saray ve TOKİ bulunmuyor. Kaybolmuş durumda. Acilen Atatürk Orman Çiftliği ve TOKİ Sayıştay raporları açıklanmalı”

 

ANKARA, (DHA)