Kablosuz Bağlanmada Sorunlar

Kablosuz Bağlanmada Sorunlar
7 Ocak 2020 09:21

Kablosuz ağlarda bazen kopma bazende bağlantı sonlandırma gibi sorunlarla karşılaşıyoruz. Yazımızda yapılacak bazı önerilere yer verdik.

 

 

Günümüz internet yaşantılı dünyasında kimi zamanlarda telefonlar ya da tabletler wifiye bağlanma konusunda bir takım hatalar oluşturmaktadır. Bu durumun belli başlı bir takım sebepleri yer almaktadır. Peki, kablosuz bağlanmıyor nedenleri nedir?

Wifi’nizi Değiştirmeyi Deneyin

Eğer ki kullanmış olduğunuz cihazınız wifi’ye hiç bağlanmıyor ise ya da bağlandıktan sonra sürekli bağlantıdan düşmeler yaşanıyorsa ilk adım olarak wifi’yi değiştirmek etkili olacaktır. İsterseniz birde wifi şifre değiştirme detaylarına bakınız

Bunun için ise;

  • Telefonda yer alan bildirim tuşunu aşağı doğru çekin
  • Wifi işaretinin üzerine basılı tutun ve wifi’yi kapatın
  • Yaklaşık 10 saniye bekleyin ve cihazı yeniden wifi ağına bağlatın.

Çok yüksek ihtimal ile bu işlem sorunsuz bir şekilde internete bağlanmanıza yardımcı olacaktır. Olursa şifreyi unuttursanız wifi şifresini öğrenme konusunu inceleyiniz.

Uçak Modunu Değiştirin

Birçok kullanıcı tarafından olumlu sonuç bulan bu aşama sadece birkaç dakikanızı alacaktır. Bunun için ayarlar simgesinde ya da bildirim ekranında yer alan uçak modu adlı sekmeye tıklayarak uçak modunu kapatın ve yaklaşık beş saniye kadar bekledikten sonra geri açın.

Bluetooth Açık Mı Değil Mi?

Bazı kullanıcılar için bu etkili bir yöntemdir. Çünkü kullanıcıların yapmış olduğu şikayetlere göre bluetooth açık olduğunda wifi ağına bağlanmakta zorluk yaşandığı keşif etmiş. Sizde wifi sorunu yaşadığınızda ilk olarak bluetooth bağlantısının açık olup olmadığını kontrol edin ve açık ise kapatarak çözüm oluşup oluşmadığını gözlemleyin. Böylelikle yaşadığınız sorunun temeline ulaşmış olacaksınız. Sorun varsa birde modem resetleme denenebilir.