Kabineden kendi isteğiyle ayrılan bakan kim?

Kabineden kendi isteğiyle ayrılan bakan kim?
29 Ağustos 2014 18:35

Yeni kurulan 62. Hükümette Başbakan Yardımcılığı görevini Yalçın Akdoğan’a devreden Beşir Atalay, görevinden ayrılmasına ilişkin açıklamada bulundu. Atalay, görevi “kendine has sebeplerden ötürü” bırakmayı kendisinin istediğini belirtti.

 

Atalay, Başbakanlık Merkez Bina’daki makamında görevini Yalçın Akdoğan’a telsim etti. Devir teslim töreninde kısa bir açıklama yapan Atalay, “Ülkemize, milletimize çok hayırlı çalışmalara imza attık. 12 yıl az değil. Kutlu yol, kutlu hareketi rabbim nasip etti. Burada rol aldım. Elimden geleni yaptım. Bütün gücümüzle bu kutlu harekete destek verdik. 12 yıl sonunda da iç ferahlığıyla hamdolsun onurla bu görevimden ayrılıyorum. Yeni bir hükümet kuruluyor. Onur ile görevimden ayrılıyorum.” dedi.

 

AFFIMI İSTEMİŞTİM

 

Görevi kendi isteğiyle bıraktığını açıklayan Beşir Atalay, “Başbakanımızdan affımı istemiştim. Kendime has sebeplerimden dolayı. Onlar da anlayış gösterdiler sağolsunlar. Nice yapılacak işler var. Yeni arkadaşlarımız yürütecekler. Normalleşme temel kaygım oldu.

 

Dava ahlakı vardır. Bütün sadakatimiz davamızadır. Yeni Başbakanımızla bir araya geldik. Kabineyi açıkladıktan sonra cumaya beraber gittik, yemeğimizi yedik. Yolumuza devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Beşir Atalay, görevi devrettiği Yalçın Akdoğan için de şu ifadeleri kullandı:

 

“En çok zaman geçirdiğim arkadaşımdır Yalçın Akdoğan. Kendisine bu odayı teslim ediyorum. Çok iyi yetişmiş bir arkadaşımız kendisi. Sevgili Davutoğlu’nun Başbakanlığı’nda yeni bir enerjiyle yürütecektir. Biz de onların emrinde olacağız. Yalçın Bey kardeşime başarılar diliyorum.”

 

YALÇIN AKDOĞAN: BAYRAĞI DEVRALDIK

 

Yalçın Akdoğan ise, şu değerlendirmeyi yaptı:

 

“Bayrak yarışında bayrağı devraldık. Bayrak yarışında aynı takımda yer alanlar birbirine devrederler. Bize hangi görev verilirse bu uğurda mücadele etmeyi vazife biliriz. 12 yılda AK Parti iktidarı sessiz projelerini hayata geçirdiyse bunun altında Beşir Atalay’ın imzası vardır. 12 yılda biz çok zor zamanlar geçirdik. Bu zamanlarda o süreçleri birlikte atlattık. Beşir Bey derdi olan, davası olan demokrat bir insandır. Bir olay meydana geldiğinde benim alanım değildir demez hem teyakkuza geçer. Yeni Türkiye’nin inşasında bu rolü üstleniyoruz. Önümüzde yapacak çok iş var. Hükümet programı pazartesi günü açıklanacak. Bizler projeleri gerçekleştirmek için el birliğiyle hareket edeceğiz. Sıkıntılı günler içinde bundan sonra da ilk arayacağım kişi Beşir Atalay’dır. Allah bizi mahcup etmesin. İnşallah buna layık olalım. Atalay, bizim hocamızdır. Bundan sonraki süreci de el birliğiyle yürütmeye devam edeceğiz.”

 

ÇÖZÜM SÜRECİNİ KİM YÖNETECEK?

 

“Çözüm sürecini siz mi yürüteceksiniz” diye sorulması üzerine Akdoğan, “Henüz iş bölümü yapılmadı” cevabını verirken, Atalay ise “Sayın Başbakanımız, ‘İlk Bakanlar Kurulu’nda Başbakan Yardımcılarımızın görevleri belirlenecek’ dedi.” şeklinde konuştu.