Kabil’de Amerikan üniversitesine kanlı baskın

Kabil’de Amerikan üniversitesine kanlı baskın
25 Ağustos 2016 09:12

Afganistan’ın başkenti Kabil’de bir Amerikan Üniversitesine Taliban tarafından saldırı düzenlendi. Baskında ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 14 kişi ise yaralandı.

 

 
Üniversite kampüsüne yerel saatle 19 sularında baskın yapan Taliban militanlarıyla kampüste çatışmaların yaşandığı, çok sayıda öğrenci ve görevlinin kampüste çatışmaların içinde kalmasından ve Taliban tarafından rehin alınmış olmasından endişe edildiği öğrenildi.

 
Taliban teröristilerinin üniversite kapısına bombalı araçla düzenledikleri, ardından ise silahlarla kampüse girdiği kaydedildi. Yerel saatle 19.00 sularında gerçekleşen baskın ardından Afgan Özel Kuvvetleri tarafından operasyon başlatıldı. Kampüste patlama ve çatışma sesleri yükseldiği belirtilirken, teröristlerin üzerinde bombalı yeleklerde bulunduğu iddia edildi. Kampüs etrafında yoğun güvenlik tedbirleri alındı. Öte yandan yüze yakın öğrencinin saldırı ardından kampüsten kaçmayı başardığı öğrenildi. Operasyonlar sürerken sabahın ilk ışıklarıyla kampüste daha geniş çaplı bir operasyonun da planlandığı ifade edildi.

 
KABİL,(DHA)