Jonny K. Cinayetinde Onur U.’ya 4.5 yıl hapis

Jonny K. Cinayetinde Onur U.’ya 4.5 yıl hapis
16 Ağustos 2013 09:37

Berlin’de Tayland kökenli Alman genç Jonny K.’yı geçen yılın ekim ayında dövülerek öldürdükleri gerekçesiyle yargılanan Türk vatandaşı Onur U.’ya 4,5 yıl hapis cezası verildi. Diğer sanıklara 2 yıl ila 8 ay arasında değişen hapis cezaları verildi.

 

Onur U.’nun avukatı ise temyize gideceklerini, çünkü verilen cezanın çok yüksek olduğunu savundu.

Tayland kökenli Alman genç Jonny K. 2012 yılı ekim ayında Berlin’de altı gencin saldırısına uğramış ve aldığı darbeler sonucu öldü. Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle, iddianameye göre Jonny K., sabaha karşı 04.00 sıralarında Alexander Meydanı’nda iki arkadaşına ‘nedensiz yere’ saldıran 6 zanlıyı sakinleştirmeye çalıştığını hatırlattı. Bu sırada gruptaki 3 kişi Jonny K.’ye tekme ve tokatlarla saldırdı. Aldığı darbelerin etkisiyle yere düşen Jonny K. başını kaldırıma çarptı. Zanlılardan biri yere düşen Jonny K.’nin başına bir tekme daha savurdu. Aldığı darbeler sonucu beyin kanaması geçiren Jonny K. ertesi gün hayatını kaybetti. Jonny K.’nın olay sırasında orada bulunan ve ağır yara alan bir arkadaşı ise mahkemede tanık olarak yer aldı.

Olaydan sonra 5 kişi teslim olurken 19 yaşındaki Onur U. Türkiye’ye kaçtı. Almanya Başbakanı Angela Merkel’ın Türk hükümetiyle konuyla ilgili temaslarının ardından söz konusu zanlı, 6 aya yakın kaldığı Türkiye’den Almanya’ya geri dönerek polise teslim olmuştu.  Almanya’da gençler arasındaki şiddet konusunda yoğun tartışmalara yol açan Jonny K.?nın ablası 28 yaşındaki Tina K. kardeşinin ölümünden sonra şiddete karşı bir kampanya başlatmıştı.