JES şirketi direnen köylülere dava açıyor!

JES şirketi direnen köylülere dava açıyor!
10 Eylül 2019 10:40

Aydın’ın Efeler İlçesi Yılmazköy Mahallesi Kanalyolu mevkiisi üzerinde Jeotermal Elektrik Santralı kurmak için çalışma yapan Ken Kipaş Elektrik Üretim A.Ş adlı jeotermal firmasının izinsiz olduğu iddia edilen çalışmasına engel olan köylülere şirket tazminat davası açıyor.

 

 

Birgün’den Aycan karadağ’ın haberine göre, geçen günlerde Yılmazköy’de bulunan jeotermal suyu izinsiz bir şekilde borularla komşu İmamköy’de bulunan JES tesislerine götürme çalışmalarına köylüler engel olmuştu. Efeler Belediyesi ekipleri, İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden kazı izni alınmadığını yolları iş makineleriyle kapatarak şirkete tutanak tutmuştu. Yaşanan gelişmelerin ardından Şirket, köylüler hakkında çalışmalarına engel olunduğu iddiası ile tazminat davası açacağı ihbarında bulundu.

 
“Faaliyet yasa dışı”

 

Aydın Çevre Platformu Başkanı Mehmet Vergili, “Bu kanal kenarında şirketin daha önce lisansları kaybettiği davaları var. Kuyular mühürlenmiş, santral mühürlenmiş. Var olan santrali başka bir santralle geçirilmeye çalışılıyor. Köylülerde yasal kazandıkları haklarını kullanarak bu boruların geçirilmesini istemiyorlar. Halkın kullandığı yolları kullanıyorlar. Orayı halk kullanıyor. Şimdi işimizi engellediğine dâhil, iş kaybımız var diyerek şirket dava açmaya hazırlanıyor. Açarsa güzel olur. Bunları yasa dışı olduğunu ispat etmiş oluruz. Bu boruları Yılmazköy’den geçirmesi yasa dışı” diye konuştu.

 

https://www.birgun.net/haber/direnen-koylulere-jes-sirketinden-dava-267826