Japon turistlere saldırı: 1 ölü 1 yaralı

Japon turistlere saldırı: 1 ölü 1 yaralı
10 Eylül 2013 07:15

Nevşehir’in merkeze bağlı Göreme Beldesi’nde yürüyüşe çıkan 2 Japon kadın turist bıçaklı saldırıya uğradı. Turistlerden Mai Kurkiharac aldığı bıçak darbeleriyle olay yerinde yaşamını yitirirken, ağır yaralanan Hoshie Teramatsu hastanede tedaviye alındı.

 

Kapadokya bölgesinin önemli yerlerinden Zemi Vadisi’nde yürüyüş yapan Japon turistler Mai Kurkiharac ve Hoshie Teramatsu’ya, saat 13.45 sıralarında kimliği henüz bilinmeyen bir kişi bıçakla saldırdı. Turistlerden Mai Kurkiharac aldığı bıçak darbeleriyle olay yerinde yaşamını yitirdi, Hoshie Teramatsu ise yaralandı. Saldırgan kaçarken, vadide yürüyüş yapan diğer turistler tarafından kanlar içinde bulunan Hoshie Teramatsu, 112 Acil Servis ambulansıyla Nevşehir’deki İ. Şevki Atasagun Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

 

Olayla ilgili açıklama yapan Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, “Göreme Zemi Vadisi’nde hiç tasvip etmediğimiz bir olay gerçekleşti. Olay yerinde jandarma ve savcılık gerekli incelemelerini yaptı. Bölgemiz açısından hoş bir olay değil. En kısa sürede failleri yakalanacak”olayla ilgili yaptığı açıklamada, dedi.

 

Soruşturma başlatılırken, Japon kadın turistlere tecavüz ya da gasp amacıyla saldırıldığı ihtimali üzerinde duruluyor.

 

 

 

 

Nevşehir’in Göreme Beldesi’nde uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybedenJapon turist Maı Kurıharac’ın cenazesi Nevşehir İ. Atasagun Devlet Hastanesi’nde ambulansla Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Bu arada olaydan yaralı olarak kurtulan Hoshıe Teramatsu ameliyattan çıkarak odaya alındı. Jandarma ve polis Zemi Vadisi’nde gün boyu dolaştığı ileri sürülen Şahin veya Doğan marka bir otomobilin içindeki şüpheli kişilerle ilgili arama çalışmaları başlatıldı. Bu arada saldırıya uğrayan iki Japon kadının Göreme’de kaldıkları butik oteldeki kayıt defteri ve kamera görüntüleri jandarma tarafından alındı. Saldırıya uğrayan iki kadının da 22 yaşında oldukları belirtildi.