Japon ‘Kara Dul’ asılarak idam edilecek!

Japon ‘Kara Dul’ asılarak idam edilecek!
7 Kasım 2017 10:00

Japonya’da yaşlı eşi ve sevgililerini siyanürle zehirleyerek öldüren ve miras ile sigorta kaynaklı milyonlarca doları üzerine geçiren ‘Kara Dul’ lakaplı Chisako Kakehi adlı kadın idama mahkum edildi.

 

Sputnik

 

Kyoto Bölge Mahkemesi 70 yaşındaki Kakehi’nin bir eşi ve 2 sevgilisini öldürmek ve bir başka sevgislisini de öldürmeye teşebbüs etmek suçlamlarından asılarak idam edilmesine hükmetti.

Mahkeme savunma avukatlarının Kakehi’nin bunamadan muzdarip olduğu gerekçesiyle hakkında cezai işlem yapılmaması talebini de reddetti.

 

 

2009’DAN BU YANA EN UZUN 2. DAVA

 

 

İlişkiye girdiği yaşlı erkekleri siyanürle zehirleyerek öldüren 70 yaşındaki eski milyoner kadının davası bir süredir Japon kamuoyunu meşgul ediyordu.

Kakehi, çiftleştikten sonra erkek eşlerini öldüren zehirli örümcek türü ‘Kara Dul’a benzetiliyordu.

135 gün süren yargılama süreci ülkede 2009 yılında hem yargıç hem jürinin olduğu ortak sisteme geçilmesinden bu yana yapılan en uzun ikinci dava olarak da kayıtlara geçti.

 

 

‘PARA AŞKI İÇİN…’

 

 

Kakehi yargıç idam kararını okurken herhangi bir duygu belirtisi göstermedi.

Mahkeme Kakehi’nin milyonlarca dolarlık hayat sigortalarında hak sahibi yapıldıktan sonra 3 erkeği öldürdüğünü belirterek “Para aşkı için ona tamamen güvenen kurbanları öldürdü” dedi.

Kakehi’nin södemelerden 10 yıl içinde 1 milyar yen (8.8 milyon dolar) ele geçirdiği ancak bu paranın büyük kısmını başarısız finansal işlemlerde boşa harcadığı belirtildi.

Kakehi’nin çoğu hasta olan yaşlı erkeklerlerin bazılarıyla çöpçatan siteleri aracılığıyla tanıştığı da açıklandı.

Polis Kakehi’nin evindeki çöpte siyanür izine rastlamış ayrıca ölen 2 erkeğin vücudunda siyanür bulunmuştu.

 

 

EŞİNİ ÖLDÜRDÜĞÜNÜ İTİRAF ETMİŞTİ

 

 

Mahkemenin başladığı haziranda önce konuşmayı reddeden Japon kadın daha sonra 4. kocasını 2013’te öldürdüğünü itiraf etmişti.

Japon basınına göre Kakehi “Onu öldürdüm çünkü diğer kadınlara on milyonlarca yen verdi ama bana bir kuruş vermedi” demişti.

Kakehi yargıçlara da “Eğer yarın asılırsam, gülerek öleceğim” demişti.

 

Fotoğraf: © AFP 2017/ JIJI PRESS