İzmirliler cevap bekliyor

İzmirliler cevap bekliyor
17 Mart 2018 08:15

İzmir’de hafif raylı banliyö sistemi İZBAN’da Büyükşehir Belediyesi’nin “Artı Para” adlı sistemi 15 Şubat itibariyle uygulanmaya başlanmıştı.

 

 

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILMIŞTI

 

 

İzmirliler, İZBAN’da kademeli ücretlendirmeye bağlı olarak yapılan “gizli zamma” ve zaman kaybına karşı sosyal medyadan tepkilerini dile getirmişlerdi. Birçok kullanıcının İzmir Belediyesine, İZBAN’a ve “Artı para” adlı yeni sisteme sitem ettiği görülmüştü.

“Artı para” sistemi, İzmir’de vatandaşların tepkisini toplarken, Türkiye Komünist Partisi (TKP) İzmir İl Örgütü de konuyla ilgili bir imza kampanyası başlatmıştı. TKP, “Bu soygunun peşini bırakmayacağız. Bu eşitsiz ve haksız uygulama geri alınmadığı takdirde, konuyu idare mahkemesine götürüp dava açacağız” diye belirtmiş, “İzmir’e patronluk sökmeyecek. Yağmaya boyun eğmeyeceğiz” ifadeleri kullanılmıştı.

 

 

SON TARİH 23 MART…

 

 

Toplanan binlerce imza, TKP İzmir İl Örgütü tarafından 23 Şubat’ta Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilmişti. Belediye’den imzalarla ilgili henüz geri dönüş olmazken, İzmirlilerin öfkeli bekleyişi ise sürüyor.

Belediye’nin yanıt vermesi gereken son tarih ise 23 Mart Cuma…