İzmir’de tramvay projesi değiştirildi, yüzlerce ağaç kurtulacak

İzmir’de tramvay projesi değiştirildi, yüzlerce ağaç kurtulacak
18 Aralık 2014 17:45

İzmir Belediyesi, meslek odalarının ‘ağaçlar kesilecek’ gerekçesiyle eleştiri ve önerilerini dikkate alıp 13 kilometrelik Üçkuyular-Halkapınar arası tramvay güzergahında değişiklik yapma kararı aldı. Tramvay, kaldırım, otopark ve ağaçların yer aldığı Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’ndan değil, Mithatpaşa Caddesi’nde mevcut yol üzerinde yapılacak.

 

 

Değişiklikte Mimarlar Odası’nın uyarısı ve son dönemde kamuoyunda yaşanan ağaç kesimine ilişkin duyarlılık etkili oldu. İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun talimatıyla hazırlanan yeni proje onaylanırsa yüzlerce ağaç kesilmekten kurtulacak.

 

 

KARMA TRAFİK MODELİ

 

Fahrettin Altay Meydanı’ndaki pazaryeri yanından başlayacak Konak Tramvayı hattı güzergah değişirse Konak’a kadar Mithatpaşa Caddesi’nden mevcut trafikle karma olarak işleyecek. Sinyalizasyona uyacak. Konak Pier’in önündeki yaya köprüsünün altından geçerek Gazi Bulvarı’na kadar yolun kenarından ilerleyecek tramvay hattı, Şehit Fethi Bey Caddesi’ne girecek ve buradan itibaren güzergahı karayolu trafiğiyle ortak kullanacak. Cumhuriyet Meydanı’nı takip eden hat, Şehit Nevres Bulvarı ve oradan Şair Eşref Bulvarı’na ilerleyecek. Tramvay hattı burada gidiş ve geliş olmak üzere ikiye ayrılacak. Vahap Özaltay Meydanı’na kadar bu şekilde devam edecek olan hat, Alsancak Garı yakınında tekrar birleşecek. Gar’ı takiben Şehitler Caddesi’ne ilerleyen tramvay hattı, İzmir Metrosu’nun Halkapınar Depo Alanı’nda son bulacak.