İzmir’de Suriye’ye müdahale tepkisi

İzmir’de Suriye’ye müdahale tepkisi
29 Ağustos 2013 19:13

İzmir’de bir grup TKP üyesi, ABD, İngiltere, Fransa gibi ülkelerin Suriye’ye yönelik olası bir müdahale girişimini protesto etti.

Alsancak Talatpaşa Bulvarı Kıbrıs Şehitleri önünde, saat 19.30 sıralarında toplanan yaklaşık 200 kişi, dünya gündeminde yer alan sözkonusu Suriye müdahalesi fikrini protesto etmek için biraraya geldi. Sevinç Pastanesi önünde toplanan TKP’li grup, Alsancak Tren Garı yakınında bulunan İngiliz Konsolosluğu’na önüne, ‘Suriye Halkı yalnız değildir’, ‘Katil ABD’, ‘Tetikçi AKP’ ve ‘Hükümet istifa’ sloganları atarak yürüdü.

Burada grup adına basın açıklamasından bulunan Rojda Baran, “Ortada Şam hükümetinin kimyasal bomba kullandığına dair tek bir kanıt yoktur. AKP hükümetinin yaygarasının nedeni savaş suçlusu olmasıdır. Suriye halkı 2 buçuk yıldır saldırıyı atlattığı taktirde, AKP ve başkaların suçları masaya gelecektir. Erdoğan ve Davutoğlu bundan ölesiye korkuyor. Dilinizden düşürmediğinin Suriye’ye askeri müdahale konusunda, somut bir adım atmayın. Yoksa Gezi ruhu sizi alaşağı eder” dedi. Grup açıklamanın ardından sessizce dağıldı.