İzmir’de Kurtuluş Günü resepsiyonu

İzmir’de Kurtuluş Günü resepsiyonu
9 Eylül 2013 16:53

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 91’inci yılı nedeniyle düzenlenen ‘9 Eylül resepsiyonu’ kentin önde gelen isimlerini biraraya getirdi.

 

İnciraltı Kent Ormanı’nda yapılan resepsiyona siyaset, ekonomi, bilim, sanat ve iş dünyasının temsilcileri katıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu geceye eşi Türkegül Kocaoğu ile birlikte gelirken, masaları tek tek ziyaret ederek misafirlerle tokalaştı. Bu yılki resepsiyona katılımın geçen yıllara göre düşük olması gözden kaçmadı. Resepsiyona İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Erdoğan, Ege Ordu Komutanı Org. Abdullah Atay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Hülya Güven, Mustafa Moroğlu, Oğuz Oyan, Türk Yıldızları ekibi, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı.

 

 

 

9 Eylül’ün aynı zamanda millet olarak tüm değerlerin anıldığı bir gün olduğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Bizim için 9 eylül tüm değerleirimizi anma günüdür. Özellikle bize bu günü bahşeden ulu önderimiz Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm silahlı kuvvetlerimize şükran ve minnetimizi sunma günüdür. Ulu önderimizin dediği gibi biz yurtta barış ve dünyada barış prensibiyle hareket ediyoruz. Bu coğrafyada bundan başka söylemimiz olamaz. Bize bu ülkeyi kurtarıp bırakan başta Atatürk olmak üzere tüm isimsiz kahramanlara şükran ve minnetlerimi sunuyorum” dedi.