İzmir’de iki ilçede yeniden CHP dönemi

İzmir’de iki ilçede yeniden CHP dönemi
11 Nisan 2019 17:08

İzmir’de 31 Mart’ta yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde sandık zaferi yaşayan Cumhuriyet Halk Partili (CHP) iki yeni belediye başkanı itiraz sürecinin sonlanmasının ardından mazbatalarını alarak göreve başladı.

 

 

 

Gerçek İzmir’den Gizem Taban’ın haberine göre; AK Parti’nin Selçuk ve Kemalpaşa sandıklarına ilçe ve il seçim kurullarının yanı sıra Yüksek Seçim Kurulu’na da (YSK) yaptığı başvurularının reddedilmesiyle iki ilçede yeni dönem başladı.

 

Selçuk Belediye Başkanı seçilen CHP’li Filiz Ceritoğlu Sengel, eski belediye başkanı Dahi Zeynel Bakıcı’dan görevi devraldı.

 

İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatasını alan Ceritoğlu Sengel, daha sonra Selçuk Belediyesine gitti. Burada düzenlenen törende Ceritoğlu Sengel’e eski belediye başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, görevi devretti.

 

Bakıcı, yaptığı açıklamada, Selçuk’ta ilk kez bir kadın belediye başkanının görev yapacağına dikkati çekerek “Kendisinin başarılı olacağına inanıyorum. Tebrik ederim hayırlı olsun.” dedi.

 

Ceritoğlu Sengel de, hizmetlerinden dolayı Bakıcı’ya plaket takdim ederek teşekkür etti.

 

KEMALPAŞA’DA YENİDEN KARAKAYALI DÖNEMİ

 

Kemalpaşa’da da yeni dönem YSK’nın AK Parti cephesinden gelen itirazı reddetmesiyle başladı. 31 Mart’taki nefes kesen yarışta AK Parti’nin adayı Arif Uğurlu’ndan 2014’ün rövanşını alarak 2009’da oturduğu koltuk için yeniden zafer kazanan CHP’li Rıdvan Karakayalı da sürecin sonlanmasının ardından bugün mazbatasını aldı.