İzmir’de 5 öğretmene saldırıya tepki

İzmir’de 5 öğretmene saldırıya tepki
26 Kasım 2013 16:06

İzmir’in Bornova İlçesi’ndeki Şükrü Seher Ergil Ticaret Meslek Lisesi’nde disipline verilen oğlu M.K.’nın, bir öğretmen tarafından tokatlandığını iddia eden baba F.K. ve beraberindeki iki kişi, okulda beş öğretmeni dövdükleri şikayeti üzerine gözaltına alındı. Öğretmenler, meslektaşlarına yapılan saldırıyı alkışlarla protesto etti.

 

Çamdibi semtindeki Şükrü Seher Ergil Ticaret Meslek Lisesi’nde geçen hafta içinde 9’uncu sınıf öğrencisi M.K.’nın bir başka öğrenciyle kavgasını ayıran edebiyat öğretmeni Namık Kemal Arıcı tarafından disiplin kuruluna verildi.M.K.’nın babası F.K. ise dün oğluna öğretmen tarafından tokat atıldığını iddia ederek okula geldi. İddiaya göre, baba F.K. ile beraberindeki biri öğrenci diğer iki kişi, öğretmen Namık Kemal Arıcı’ya küfredip, saldırdı. Bunun üzerine araya giren rehber öğretmen Süleyman Sayın, Okul Müdürü Cengiz Erdoğan, muhasabe öğretmeni Güral Tepealan da dövüldü. Öğretmenlerin Çamdibi Karakolu’na şikayette bulunması üzerine üç kişi gözaltına alındı.

 

11

 

Lisedeki tüm öğretmenler ve Eğitim-Sen İzmir 4 No’lu Şube Başkanı İsmail Akyol, saldırıyı, bugün okul önünde protesto etti. Öğretmenler alkışlarla ve üzerinde “Öğretmen candır”, “Öğretmene şiddete son” yazılı pankartlarla tepkilerini gösterdi. Öğrenciler de sınıf pencerelerinden “Öğretmene kalkan eller kırılsın” sloganlarıyla destek verdi. Eğitim-Sen İzmir 4 No’lu Şube Başkanı İsmail Akyol, yaptığı basın açıklamasında “Arkadaşlarımız darp edildi. Yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. Okulların şiddet yuvası haline gelmesinde, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, başta Başbakan olmak üzere, her fırsatta şiddet ve nefret dilini kullanan siyasetçilerin ciddi bir katkısı ve sorumluluğu vardır” dedi.

 

 

Gözaltına alınan baba F.K. ile diğer iki şüpheli hakkındaki soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

 

22