İzmir Valisi Toprak’a resepsiyon eleştirisi

İzmir Valisi Toprak’a resepsiyon eleştirisi
10 Eylül 2013 18:42

İzmir İl Genel Meclisi CHP’li meclis üyesi Onur Koçanalı, İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yılı resepsiyona katılmamasını eleştirdi. İzmir’in kurtuluşunun Türk milletinin kurtuluş günü olduğunu söyleyen Koçanalı, “Bu kentin Valisinin bu kentin duyarlılıklarına hassasiyet göstermesini istiyoruz” dedi.

İzmir İl Genel Meclis Eylül ayı olağan meclis toplantısı İzmir İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci yönetiminde gerçekleşti. Meclis toplantısında konuşan CHP’li meclis üyesi Onur Koçanalı, İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yılı nedeniyle düzenlenen resepsiyona katılmamasına tepki gösterdi. İzmir’in kurtuluşunun Türk Milleti’nin kurtuluş günü olduğunu söyleyen Koçanalı, “İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir’in düşman işgalinden kurtuluş günü sebebiyle verilen resepsiyonuna gitmeyen İzmir Valisi Mustafa Toprak, öğreniyoruz ki ertesi gün AKP İzmir Milletvekili tarafından düzenlenen çakma ‘İzmirliler günü’ kutlamasına gidiyor. Kemalpaşa Kaymakamı, resmi kutlamalara katılmıyor. İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın bayram ile ilgili tavrı Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın hastalık halleriyle örtüşüyor. CHP’li belediyelerin ve hatta resmi olarak düzenlenen törenlere mülki amirlerin katılmaması sanırız ki bir AKP projesinin uygulaması. Bu kentin Valisinin bu kentin duyarlılıkların hassasiyet göstermesini istiyoruz” dedi.

KARABURUN UYARISI

CHP’li Meclis üyesi Mahmut Esat Aslan ise Karaburun İlçesi’nde çevre felaketi yaşandığına dikkat çekti. Taş ocakları, balık çiftlikleri ve rüzgar santrallerinin Karaburun’a ciddi zarar verdiğini belirten Aslan, “Karaburun nergisleri solmuş ve boynu bükülmüş. Taş ocakları ilçenin güzelim dağlarını yok ediyor. Aynı zamanda balık çiftliklerini göz ardı edemeyiz. Balık çiftlikleri sahillere yakın şekilde faaliyet gösteriyor. Balık çiftlikleri Karaburun’u mahvediyor. Bu tesislerin Karaburun’a hiçbir ekonomik faydası yok. Balık çiftliklerinden çevre kirliliği dışında ilçeye hiçbir şey kalmıyor” dedi.

‘KEÇİ SÜTÜ VE ÜRETİMİNDE DÜŞÜŞ VAR’

Rüzgar santrallerinin temiz enerji olarak adlandırılmasına rağmen çevreye zararlı olduğunu belirten Aslan, “Rüzgar santralleri dönmesi ciddi bir ses yapıyor. Bölgede yaşayan vatandaşları bu ses rahatsız ederken hayvanların psikolojisi bozuluyor. Karaburun’da keçi sütlerinde ve keçi üretimde ciddi bir düşüş olduğu belirtiliyor. Arılar ve yarasalar azalmış. Buna karşı çekirgelerde artış olmuş. Aynı zamanda rüzgar santrallerinin yarattığı toz endemik bitkilerin üzerine çöküyor. Karaburun’dan kara eller çekilsin” dedi. Teknoloji imkanlarının yararlanılması ancak bu teknolojilerin çevreye zarar vermeden yapılmasını isteyen Aslan, Karaburun için koruma kararı çıkarılması talebinde bulundu.