İzmir Lazer Epilasyon Sürecinde Bilinmesi Gerekenler!

İzmir Lazer Epilasyon Sürecinde Bilinmesi Gerekenler!
14 Ekim 2020 16:26

Düşük enerjiye sahip lazer sayesinde istenmeyen tüy ve kıllardan güvenli bir şekilde, kolayca kurtulabilirsiniz. Hem erkek hem de kadınların en önemli estetik sorularından biri istenmeyen tüy ve kıllardır. Bu problemlerden kurtulmak isteyenler, asırlardır değişik yöntemler kullanmaktadırlar. Ancak ağda, jilet ve kimyasal dökücüler kullanan kişiler, hiç bir zaman istedikleri sonuçları alamamışlardır.  Bu yöntemlerin uygulanması oldukça acı çektirebilmektedir ve birçok sorun çıkarması nedeniyle hekimler, lazer epilasyonu yöntemini sıklıkla önermektedirler.

 

Lazer epilasyon yönteminin diğer yöntemlere göre birçok avantajı olması, lazer epilasyonunun önemli bir üstünlüğü olduğunu göstermektedir. En büyük avantajlardan birisi, kök hücrelerine zarar vererek tekrardan kıl çıkmasını engellemektir. Kol, bacak, Sırt, omuz ve yüz gibi geniş bir alana sahip bölgelerin, istenmeyen kıllardan arındırılması mümkündür.

Lazer Epilasyon Hangi Bölgelere Uygulanır?

Yeni nesil teknolojiye sahip olmasıyla bilinen lazer epilasyon, burun içi ve kulak için dâhil olmakla beraber vücutta her bölgeye uygulanabilmektedir. Kapsamlı olarak incelendiğinde bu bölgelerin; yüz, boyun, koltuk altı, ense, omuz, bacak, gövde, kalça, göğüs üstü ve bel çevresi bölgeleri olduğu görülür. Ancak kaş ve çevresine bu işlem yapılamamaktadır.

 

resim1

Lazer Epilasyon Hangi Bölgelere Uygulanamaz?

Lazer epilasyon yönteminin uygulanamayacağı yerler de vardır. İlk bölge genital bölgesi ve çevresidir ve bu bölgeye işlem uygulanamaz. Aynı zamanda burun için de tercih edilmeyen bir yöntemdir. Çünkü mukoza ve kılın vücutta aynı yerde olduğunu söylemek mümkündür. Lazer epilasyonu yönteminin uygulanamayacağı bölgelerden biri de göz çukurları ve saç dipleri olmaktadır. Vücudunuz da bulunan ben veya benlerin üstünde bulunan kıl veya tüylere de lazer epilasyon  yöntemi uygulanamaz. Bazı güzellik salon ve merkezlerinde bu işlemin yapılabileceği söylense de, bu durumun doğruluk payı sıfır olmaktadır. Uzman doktorlarınıza başvurmanız daha mantıklıdır.

Lazer Epilasyon Kimlere Yapılmaz?

Lazer epilasyon özellikle de hamile kadınların ilk üç aylık döneminde önerilmez. Bebek ve anne sağlığı düşünüldüğünden hamile kadınlar için lazer epilasyon yöntemi tercih edilmez.  Aynı zamanda şeker hastalığına sahip olan kişiler veya ağır ilaç kullanan kişiler uzman doktorlarına danışmadan bu yöntemi tercih etmemeleri gerekir. Lazer epilasyon cildiniz de bulunan açık kesikli bir yara mevcutsa veya iltihap kapmışsa o bölgeye lazer epilasyon yapılamaz. Daha önceki zamanlarda solaryum uygulamasına girmiş kişilerin; doğal ten rengine dönene kadar lazer epilasyondan uzak durmaları gerekiyor.

Lazer epilasyon İzmir’de merkez seçimleri yapılırken, dikkat edilmesi gereken unsurlar olmaktadır. Epilasyon polikliniklerinin temiz olması, epilasyonu uygulayacak doktorun uzman profesyonel olması ve tecrübeli kişilere yaptırılması oldukça önemli bir husustur. Bundan dolayı da lazer epilasyon merkezini seçmeden önce detaylı bir araştırma yapmanız önerilir. Aksi halde istenmeyen sonuçlar ile karşılaşabilmeniz mümkündür.

resim2

Lazer Epilasyon Hangi Mevsimde Yaptırılmalı?

Lazer epilasyon uygulamasının tüm mevsimlerde yaptırılması mümkündür. Ancak güneş etkilerinin kendini gösterdiği dönemlerde çok daha dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü uygulama sonrasında dışarıya çıkmak zorunda kalabilen kişiler,  güneşe maruz kalabiliyorlar. Örnek verilecek olursa;  yaz dönemlerinde lazer epilasyon yaptıran kişiler, güneşe maruz kalırlarsa uygulama etkili bir şekilde gerçekleştirilemez. Bu nedenle yaz dönemlerinde yüksek faktöre sahip güneş kremleri kullanılması gerekir. Aynı zamanda cildin korunmaması, leke veya tahriş problemlerini ortaya çıkarabilmektedir. Lazer epilasyon yaptırmak isteyen kişiler için uzman doktorlar tarafından önerilen zaman dilimi; sonbahar ve kış aylarıdır.

Buz Lazer Yöntemiyle İstenmeyen Tüylerden Kurtulabilmek Mümkün!

Son zamanların en iyi yöntemlerden biri olan Lazer epilasyon İzmir ilinde hizmet veren şubemiz sayesinde kolay, etkili ve kalıcı bir şekilde gerçekleştirilebilir. https://www.buzlazerizmir.com/ sitesine uğrayarak, buz lazer cihazı hakkında bilgi alabilirsiniz.