İzmir Gezilecek Yerler| İzmir Gezi Rehberi

İzmir Gezilecek Yerler| İzmir Gezi Rehberi
10 Mayıs 2020 20:26

İzmir gezilecek yerler denildiği zamana akla pek çok yer gelmektedir. Ancak sizlere İzmir’de bulunan eşsiz güzelliklerin ve manzaraların olduğu bazı yerler atlanmaktadır. Bu yazımızda sizlere hem İzmir’de gezilecek yerler genel olarak verilecek hem de İzmir’de yer alan ve önerilerde yer almayan bazı yerler verilecek.

 

İzmir tarih olarak pek çok medeniyete ev sahipliği yapmakta olup, bu medeniyetlerin hepsinde önemli bir yere sahiptir. Bunun en büyük nedeni ise İzmir’in bir liman şehri olmasıdır. İzmir’de gezilecek pek çok tarihi yapı ve alan bulunmaktadır. Bu alanların ve yapıların hepsini gezmeye çalışsanız bütün tatilinizi bitirebilirsiniz. Birçok insan İzmir gezilecek yerler konusunda seçenek bolluğundan dolayı kararsız kalmaktadır. Sizlere bu kararsızlığınızı bir nebzede azaltacak ve hoşunuza gidecek bir liste düzenledik, bu liste sizler için İzmir gezi rehberi haline gelecektir.

İzmir Saat Kulesi

İzmir’in merkezi ve kalbi diyebileceğimiz İzmir Saat Kulesi, İzmir merkeze vardığınızda gidip görmeniz gereken ilk yerlerin başında yer almaktadır. Burada özellikle derin bir tarih yatmakla beraber oldukça görkemli bir saat sizleri karşılayacaktır. İzmir’de kaybolmaya bu saat kulesinden başlayabilirsiniz. Ayrıca bu noktada İzmir Belediye Binası ve Valilik yer almaktadır. Eğer ilginiz varsa hemen Saat Kulesi’nin hemen arkasında tarihi bir camii bulunmaktadır. Konak Yalı Camii sizler için bir ziyaret noktası olabilir, burayı da ziyaret edebilirsiniz.

Kemeraltı Çarşısı

Sıralama ile gidecek olursanız eğer, İzmir gezilecek yerler sırasında ikinci sırada Kemeraltı Çarşısı yer almaktadır. Yine Konak’ta bulunan bu yere İzmir Saat Kulesi’ni gezdikten hemen sonra ulaşmanız ve burada kaybolmanız mümkündür. Gerçekten Türkiye’de olabilecek en büyük çarşılar listesinde yer alabilir. Alışveriş yapmak için oldukça uygun olan bu yerde olabildiğince çok mağaza bulabilirsiniz. Ayrıca burada yer alan pek çok tarihi yapıda sizlere ev sahipliği yapabilir. Kızlarağası Hanı sizler için çok güzel ev sahipliği yapmakla beraber, sizi tarihe götürecektir. Aynı şekilde burada Milli Kütüphane ve Devlet ve Opera Balesi binası da yer almaktadır. Kültür ve sanata önem veriyor, ilgi duyuyor iseniz buralara da uğramadan Kemeraltı Çarşısı’nı terk etmeyin derim.

Konak Pier

Yine merkezde bulunan ve Konak sınırları içerisinde bulunan bu güzel manzaralı ve tarih kokan mekana kesinlikle uğramanız gerekmekte. Aynı zamanda iskele olarak kullanılan Konak Pier son derece eşsiz manzaralara ev sahipliği yapıyor. Günün her saati yemek yiyebileceğiniz bu yerde mükemmel bir manzara ve hizmet sizleri beklemektedir.

Tarihi Asansör

İzmir’de gezilecek yerler ve İzmir gezi rehberi kategorisinde tüm listelerde başı çeken bir yer burası, İzmir Tarihi Asansör. Yine Konak’ta bulunan bu asansör, iki mahalle arasındaki yükseklik farkını aşmak için geçmişte yapılmış, günümüzde hem turistlik amaçlı hem o mahallenin insanı tarafından oldukça fazla kullanılan bir mekan haline gelmiştir. Asansörün üst katında sizleri İzmir’in mükemmel manzarası ve bir restoran karşılamaktır. Bu restoranda menü oldukça geniştir. Akşam gezinizi burada noktalayabilirsiniz. Unutmayın Tarihi Asansör gece 00.30’da kapanmaktadır.

İzmir’de gezilecek yerler yazısından çok daha geniş bir gezi rehberini görebilirsiniz.