İzmir CHP’de Balbay sevinci

İzmir CHP’de Balbay sevinci
10 Aralık 2013 13:06

Ergenekon Davası’nın tutuklu sanıklarından CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, 4 yıl 277 gün cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi.

 

Balbay, partisinin İl Başkanı Ali Engin ile telefonda görüştü. Hafta başında İzmir’e geleceğini söyleyen Balbay, “Her şey çok güzel olacak” dedi.

 

 

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın 4 yıl 277 gün sonra kaldığı cezaevinden tahliye edilmesi partisinin İzmir örgütünü de sevince boğdu. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Parti Meclisi üyeleri Seniye Nazik Işık, Berrin Dilekçi, il yöneticileri ve ilçe başkanlarının katılımıyla İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, hukukun bir gün herkese lazım olacağını söyledi. Engin, şöyle konuştu:

 

“Kalemiyle geçinen bir gazeteci sadece kalemini kullandığı için ömür boyu cezaevinde çürümek üzereyken ve Türkiye’de kan emiciler, vampirler öyle beklerken yargı bir karar verdi. Biz insanların mahkum olmadan, ne ile suçlandıklarını bilmeden yargı süreci tamamlanmadan tutuklu kalmalarının yasaya aykırı olduğunu ifade etmiştik. Yargı henüz bitmemiş. Daha vicdanlı yüksek yargı organları varmış. Yargı, hükümlü olmayan tutuklu milletvekillerinin özgürlüklerine kavuşmasına sağladı. Bütün tutsaklara selam olsun özgürlüğe hoş geldiniz. Balbay’ın özgürlüğünün 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’ne denk gelmesi de çok önemli. Tam da insan haklarının irdelenmesi yüksek sesle dillendirilmesi gereken bir gün. Hukukun bir gün herkese lazım olacağını Recep Tayyip Erdoğan ve yandaşlarına da hukukun bir gün lazım olacağını hatırlatmak isterim.”

 

İKTİDARIN SONU GELMİŞTİR

 

Balbay’ın yargılandığı davayı izlemek için birkaç kez Silivri’ye gittiğini hatırlatan Engin, şöyle konuştu:

“Ülkem adına yargı adına utanç duydum. Adeta daha önce verilmiş kararlar, önyargılar, iddianameler okunmadan verilen hükümler, gizli tanıklar ki gizli tanıklardan biri oto hırsızlığı ile yargılanıyordu bunlara şahit olduk. Demokrasi birikimimiz için de bir ayıp. Korku devleti değil yeniden bir hukuk devleti yaratmak için çok çalışmamız lazım. CHP ülkemizin birliğinin beraberliğinin laik sosyal hukuk devletinin güvencesi olmaya devam edecektir. Toplumumuzun umutsuzluğa kapılmasına gerek yoktur. 11’inci yılını dolduran iktidarın sonu gelmiştir. Her diktatör gibi önce karşıtlarına sonra kendi yandaşlarına savaş ilan etmektedir. Yolun sonuna gelinmiştir. Hep beraber umutsuzluğa kapılmadan umudumuzu artırarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu yapılanları Balbay, hak etmedi, ona oy veren İzmirliler de hak etmedi. Türkiye’deki demokrasi de bunu hak etmedi.”

 

Engin, basın toplantısının sonunda CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ı telefonla aradı. CHP İl Başkanı, çocuklarını okula götürdükten sonra evine dönen Balbay’a , “Hepimizin gözü aydın, özgürlüğe hoş geldin, İzmir’e hoş geldin” dedi. Balbay da “Her şey çok güzel olacak. Hafta başında İzmir’e geleceğim. Partililerle, İzmirlilerle kucaklaşacağım. Benim için yapacağınız plana uyacağım” dedi.