İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AKP’li üyenin sözleri şok etkisi yarattı!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AKP’li üyenin sözleri şok etkisi yarattı!
20 Ağustos 2020 09:59

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz ay şekillenen ihtisas komisyonlarında geçen diyalog belediye koridorlarına bomba gibi düştü. Ortalığı karıştıran sözler AK Parti Meclis Üyesi ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Erhan Çalışkan’ın ağzından döküldü.

 

 

Ege’de Son Söz’de yer alan habere göre Büyükşehir başkanlık makamı dahil birçok dairede şok etkisi yaratan olay iddialara göre şöyle gelişti. İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu belediyenin dördüncü katında toplantı yaptı. Toplantıya, CHP’li Erhan Uzunoğlu başkanlık ederken diğer komisyon üyeleri ve AK Partili meclis üyeleri de eksiksiz katıldı. Komisyon toplantısı sonrasında meclis üyelerinden CHP’li Ulaş Polat, İyi Partili Kemal Sevinç ve AK Partili Özgür Hızal ile Hüsnü Boztepe ikinci katta bulunan grup odalarını gezmek istedi. Alt kata inen dört isim içeri girdiklerinde Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısı yapılmıştı. Toplantı salonuna giden İmar Komisyonu üyeleri CHP’li Bülent Köklü başkanlığındaki toplantının sohbet kısmına dahil oldu. Salonda ayrıca diğer meclis üyeleri Gamze Gül Çamur, Birgül Sural ile AK Partili Erhan Çalışkan da bulunuyordu. Komisyon üyelerinin sohbet ortamında geçen diyaloğunun ana gündem maddesini Sayıştay’ın zimmet çıkarttığı muhtarlara ulaşım kartı verilmesi oluşturdu.

 

 

AK Partili Çalışkan toplantıda bir anda CHP’li komisyon üyelerine dönerek, “1 milyon dolar rüşvet alınmış” dedi. Ortamı bir anda buz gibi soğutan sözlerin ardından CHP’li İmar Komisyonu Üyesi Ulaş Polat ve İyi Partili Kemal Sevinç duruma tepki gösterdi. Çalışkan’ın önceki komisyon kararlarını kast ederek söylediğini vurgulaması üzerine daha önce de komisyonda görev yapan Polat, “İspat etmezsen dava açarım” ifadelerini kullandı.

 

 

Çalışkan bu kez, “Bir akaryakıt istasyonun geçmesi için önceki komisyon toplantılarında kabul edilen karara istinaden 1 milyon dolar rüşvet alınmış. Ben 32 dakikalık ses kaydının 4 dakikasını dinledim. Birileri bana ses kaydını dinletti. Bu rakamın tüm meclis üyeleriyle paylaşılması lazım. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclisinde 176 kişi var. Rakamı böldüğünüzde kişi başına yaklaşık 6 bin dolar düşüyor. Bana düşen payımı verin. Ben payımı istiyorum” diye konuştu.

 

 

AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ve AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe duruma müdahale etmek istemesine rağmen Çalışkan sözlerinde ısrar etti. CHP’liler bu kez, “Dava açarız, ispat edemezsen yargılanırsın. Böyle bir şey olabilir mi? Sen nasıl konuşuyorsun” dedi.

 

AK Partili iki isim de dava açılması halinde Çalışkan’ın sözleri söylediğine yönelik şahitlik yapacaklarını da belirtti.