İyilik Peşinde koşusu 41. gününde Ankara’da

İyilik Peşinde koşusu 41. gününde Ankara’da
11 Ekim 2018 13:54

Rıza Martaş’ın Doğudan Batı’ya gerçekleştirdiği İyilik Peşindeki koşusunda sıradaki durak Ankara!

 

 
İzmirli Rıza Martaş, Adım Adım bünyesindeki 75 Sivil Toplum Kuruluşu için 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Van’dan başlattığı koşuyu 29 Ekim’de İzmir’de sonlandıracak.
60 gün boyunca1.830 km kat ederek İzmir’e varacak olan olan Martaş, adımlarına anlam katabilmek için ‘İyilik Peşinde Koş’arak insana, doğaya, hayvanlara saygı duyup, bilime, sanata, eğitime önem vererek Türkiye’nin aydınlık geleceği için çalışan75 Sivil Toplum Kuruluşu için farkındalık yaratmayı yaratmayı hedefliyor.
Martaş, bir insanın sadece koşarak iyiliği yayabileceğine inanıyor.

a1
Geçtiği yerlerde her gün bir STK’yı ve projelerini anlatan Rıza Martaş, bir yandan da yerel halk ile konuşuyor, dertlerini dinliyor.
Rıza Martaş koşusunun 41. Gününde, 11 Ekim Perşembe günü saat 16:00’daAnıtkabir’e giriş yapacak. Martaş’a basın mensupları, STK’lar, gönüllü ve koşucuların oluşturacağı bir kalabalık eşlik edecek ve Anıtkabir’de16:00- 17:00 saatleri arasında düzenlenecek resmi törenle mozoleye çelenk bırakılacak.

 

a2
Törenden sonra saat 19:00’da ise Rıza Martaş ile Ankara’da bulunan Adım Adım STK’larının katılacağı bir buluşma gerçekleşecek. Halka açık yapılması planlanan etkinlikte farklı alanlarda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, Rıza Martaş’ıniyilik peşindeki koşusuna verdikleri desteği gösterecekler. Katılımcı sivil toplum kuruluşları aynı zamanda 11 Kasım Pazar günü düzenlenecek olan Vodafone 40. İstanbul Maratonu’nda gönüllüleriyle birlikte gerçekleştirecekleri Yardımseverlik Koşusu projelerini de tanıtacaklar.
SerebralPalsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) tarafından organize edilen etkinlik SERÇEV Engelsiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilecek. Etkinlik yeri olan okul, aynı zamanda ulusal ve uluslararası eğitim çevrelerinde ses getiren bir proje özelliği de taşıyor. SERÇEV Engelsiz Meslek Lisesi, 6 Ekim’de “2018 Dünya SerebralPalsi Günü Ödülleri” (World CP DayAwards) kapsamında eğitim alanında 75 ülke arasında 2018 yılının “En İyi Projesi” seçildi. Adım Adım bünyesinde gerçekleştirilen 2017-2018 yardımseverlik koşularında da 202 koşucu SERÇEV tarafından yürütülen ‘Engelsiz Eğitim Engelsiz Hayat’ projesi kapsamında SERÇEV Engelsiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için koşmuş ve okuldaki 7 sınıfın yardımcı teknolojilerle donatılmasını sağlamışlardı.

a3

Daha detaylı bilgi ve iletişim için
Kontakt kişi: Andaç Yekta Doğru
Tel: 0542 358 74 73
Mail adresi: [email protected]
[email protected]

 

a4