İYİ Parti’li Koncuk: Önemli bir siyasetçinin 2012 KPSS’nin iptal edilmemesi talimatını verdiği doğru mu?

İYİ Parti’li Koncuk: Önemli bir siyasetçinin 2012 KPSS’nin iptal edilmemesi talimatını verdiği doğru mu?
15 Mayıs 2019 10:33

İyi Parti Adana Milletvekili İsmail KONCUK, “2010 KPSS soru kitapçıklarının yakılmasından sonra, 2012 KPSS’ de soruların sızdırıldığı anlaşılmıştır. 2012 KPSS’ de sınav başladıktan hemen sonra, sadece ÖSYM’nin elinde olan, master kitapçıktaki cevap anahtarı, bazı internet sitelerinde nasıl yayınlanmıştır. Tüm delillere rağmen sınavın iptali sağlanmamıştır.” diyerek Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülmek üzere Meclis araştırma önergesi verdiğini ve yine Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat OKTAY’ a iletilmek üzere bir soru önergesi verdiğini belirtti.

 

 
KONCUK, “önce suçlanan Ali Demir şimdi serbest bırakıldı, ev hapsi de kaldırıldı? Gerçekten “suçsuz olduğu mu anlaşıldı”, yoksa şaibeli 2012 KPSS’ nin iptaline engel olan, “önemli isim” ortaya çıkar korkusu mu yaşanıyor? Kamu vicdanı rahatsızdır.” dedi.

 

 
Ali Demir’in ifadesindeki ayrıntılar şöyle: “Demir’in Emniyet’teki sorgusuyla ilgili de çarpıcı bir detay ortaya çıktı. Buna göre Demir’e, kopya çekilen 2010 KPSS sınavına ilişkin delil olarak saklanan soru kitapçıklarını neden imha ettiği ve kurumdaki FETÖ’ cü personelle neden çalışmayı sürdürdüğü soruldu. İddiaya göre Demir bu soruya o dönemin siyasetçilerini işaret ederek yanıt verdi. Ancak sorgu sırasında bu bölümler tutanaktan çıkarıldı. Demir, soruların sızdırıldığı tespit edildiği halde 2012 KPSS sınavının neden iptal edilmediği sorusuna karşılık da önemli bir ismi işaret ederek, “Sordum, iptal edilmesin yanıtı alınca iptal etmedik” dedi. Ancak bu bölümlerin ifade tutanağına yazılmadığı iddia adildi. Demir’in sorgu zaptında bu bölüme ilişkin ifadesi sadece şöyle yer aldı;

 
“2012 KPSS sınav sorularının USB’ye kopyalanarak Diyarbakır’a gönderildiğini tespit ettik. Bu sınava yaklaşık 1 milyon 400 bin aday katılmıştı. Ancak sızmanın lokal olduğunu, (Diyarbakır ile) sınırlı kaldığını tespit ettiğimiz için sınav iptal edilmedi. Soru kitapçıklarının, matbaadan soru kitapçığı oluşumundan hemen sonra bir USB’ye kaydedildiği ve Diyarbakır’a giden kutuların altına iliştirildiği kanaatindeyim.”

 
İyi Parti Adana Milletvekili İsmail KONCUK, basında yer alan ifadeler İddialar üzerine, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat OKTAY’ a iletilmek üzere verdiği soru önergesiyle şu soruları sordu:

 

2012 KPSS’ de açıkça soruların sızdırıldığı tespit edilmesine rağmen sınav neden iptal edilmemiştir?

Önemli bir siyasetçinin sınavın iptal edilmemesi talimatı verdiği doğru mudur?

2010 ve 2012 KPSS’ de mağdur olan, alın terleri çalınan gençlerimizin uğradığı haksızlıklar nasıl telafi edilecektir? Bu konuda bir çalışmanız var mıdır?

KONCUK, Ali Demir’in emniyetteki soruşturmada bahsi geçen “önemli isim kim?” Soruların sızdırıldığı tespit edildiği halde 2012 KPSS’ nin neden iptal edilmediği sorusuna karşılık da önemli bir ismi işaret ederek, “Sordum, iptal edilmesin yanıtı alınca iptal etmedik” ancak bu bölümler “ifade tutanağına yazılmadı.” İddiaları basında yer almaktadır diyerek, Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülmek üzere Meclis araştırma önergesi verdiği ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat OKTAY’ a iletilmek üzere verdiği soru önergesi için takipçi olacağını belirtti.