İYİ Parti’den Melih Gökçek’e tepki

İYİ Parti’den Melih Gökçek’e tepki
26 Haziran 2019 08:58

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla görevden alınan Ankara eski Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Doğu Akdeniz paylaşımına tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, “Bunlar sizi aşar” dedi.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Melih Göçek, Doğu Akdeniz’de devam eden sondaj gerilimine ilişkin tepki çeken bir paylaşımda bulundu.

Bölgenin üçe bölünerek ABD, Çin ve Rus işletmelerine verilmesini savunan Gökçek, “Şahsi fikrimdir. Doğu Akdeniz de petrol arama hakkımızdan vazgeçilemez. Ancak konuyu sulhen halletmek gerek. Türkiye ve Yunanistan sularında petrolü Yunanistan ile birlikte işletelim. Bölgeyi üçe bölüp yatırımı ABD, Çin ve Rus firmalarına yaptıralım. Akdeniz dostluk denizi olsun” ifadelerini kullandı.

Gökçek’in bu açıklamalarına tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray ise “Bunlar sizi aşar” ifadelerini kullandı.

Gökçek’e yine Twitter üzerinden cevap veren Çıray’ın paylaşımı şu şekilde:

“Sn Başkan, @06melihgokcek biz sizi cidfiye almıyoruz da, sözleriniz aleyhimize delil olur. Anlamadığınız ve savaş sebebi dahi olabilecek devlet konularından uzak durun. Bunlar sizi aşar.”

ciray-007