İYİ Parti’de ‘Ortak bağımsız aday’ formülü tartışılıyor!

İYİ Parti’de ‘Ortak bağımsız aday’ formülü tartışılıyor!
5 Kasım 2018 09:23

Yerel seçime yaklaşık 4.5 ay kala CHP ve İYİ Parti’nin işbirliği yapması halinde “ortak adayın hangi partiden” olacağına dair tartışmalar gündemdeki yerini koruyor.

 

 

Bahar ATAKAN / Milliyet

 

Yİ Parti kulislerinden yansıyan iddiaya göre, olası bir işbirliğinde partilerin yetkili kurullarından onay alındıktan sonra üzerinde uzlaşılan isim seçmene “bağımsız aday” olarak tanıtılacak.

 

‘Kimse engelleyemez’

 

İYİ Parti lideri Meral Akşener, ortak aday ve seçimde işbirliğine ilişkin resmi veya gayri resmi görüşme yapmadığını söyledi. Her il, ilçe ve beldede kendi adaylarını çıkartacaklarını belirten Akşener, teşkilatların görüşmeler yapabileceğini belirterek, “Burada bahsedilen Saadet Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Yani ittifak zaten olmuyor da iş birliği, güç birliği diyebileceğimiz bir alan. Henüz resmi veya gayri resmi benim herhangi bir görüşmem yok ama aşağıda herkes birbiriyle görüşür onu zaten kimse engelleyemez. Bakacağız, göreceğiz çok bir şey söyleme imkanımız yok” diye konuştu.

 

İstanbul, Ankara ve Mersin’de CHP ve İYİ Parti’nin “ortak aday” çıkartmak için görüştüğü iddiasına yanıt veren İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı da “Herhangi bir resmi görüşme söz konusu değil. Bu konuda somut bir gelişme yok. O nedenle bir değerlendirme yapmak mümkün değil” dedi.

 

‘İş birliği şart’

 

Öte yandan İYİ Parti’de “CHP, İstanbul’u almak istiyorsa İYİ Parti ile görüşmeli” görüşü ağırlık kazandı. İYİ Parti kulislerinde, 24 Haziran genel seçiminde İYİ Parti’ye en büyük desteği veren Burdur, Isparta, Antalya, Çanakkale, Muğla, Denizli, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Giresun, Bilecik, Kırıkkale, Manisa, Afyonkarahisar’da da CHP ile işbirliğine gidilmesi dillendiriliyor.

 

http://www.milliyet.com.tr/ortak-bagimsiz-aday-formulu-siyaset-2772152/