İYİ Parti, Meclis kürsüsünden açıkladı: YSK oylaması 5’e 5 çıktı

İYİ Parti, Meclis kürsüsünden açıkladı: YSK oylaması 5’e 5 çıktı
24 Nisan 2018 19:08

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, hafta sonunda YSK’nın yaptığı iki kritik toplantının ayrıntılarını Meclis kürsüsünden açıkladı.

 

 

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının seçime katılabilecek partilerin listesini YSK’ya bildirmesine rağmen YSK üyelerinde oylama yapıldığını anlatan Ok, “YSK’ya saray darbesini 15 vekil bozdu” dedi.

 

TBMM Genel Kurulu’ndan AKP Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, İYİ Parti sıralarına dönerek “Nerede 15 vekiliniz, katılmadı mı İYİ Parti’ye?” diye sordu.

 

‘SARAY DARBESİNİ BOZDUK’

 

Sataşmadan söz alan İYİ Parti Milletvekili İsmail Ok, YSK’nın Cumartesi ve Pazar günü yaptığı iki kritik toplantı için çarpıcı açıklamalar yaptı ve şunları söyledi;

 

“YSK, Yargıtay’dan ‘hangi partiler seçime katılabilir’ diye yazı istedi. Gelen cevaba rağmen Cumartesi günü YSK’da oylama yapıldı. YSK’nın oylama hakkı yoktur. Seçim Kurulu bir takım oyunlar içine girmiştir. Oylama 5-5’e eşit çıkınca, Pazartesi günü toplanmak üzere o gün üyeler dağıldı. YSK, yüksek tepeden aldığı talimatla Pazar günü öğleden sonra alelacele toplandı. CHP’den 15 milletvekili arkadaşımız da İYİ Parti’ye katılarak saray darbesinin, entrikasını önüne geçti. CHP’li 15 vekil arkadaşımız bu oyunu bozmuştur. Bu bir makam, saltanat işi değil. Türk demokrasinin önünü açmak üzere bir fedakarlıktır. Onlar demokrasi kahramanıdır.”

 

 

Kaynak: Sözcü