İYİ Parti İzmir, adaylarını tanıttı

İYİ Parti İzmir, adaylarını tanıttı
2 Mart 2019 19:00

İYİ Parti İzmir, belediye başkanlığı ve belediye meclis üye adaylarını tanıttı.

 

 

 

İYİ Parti İzmir Aday Tanıtım Toplantısı, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekilleri Aytun Çıray ve Müsavat Dervişoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.

 

İYİ Parti ve CHP’nin işbirliğinin neticesi olarak İzmir’de, CHP’nin aday çıkarmayıp İYİ Parti’nin adayını destekleyeceği Kiraz ve Tire’de, her iki partinin kendi adayıyla sandığa gideceği Karşıyaka, Selçuk ve Urla’da toplam 5 ilçede aday çıkaran İYİ Parti, belediye başkanlığı ve belediye meclis üye adaylarını tanıttı.

 

Parti, Kiraz’da Mehmet Emin Avşar, Tire’de Salih Atakan Durukan, Karşıyaka’da Mehmet Yıldırım, Urla’da Hasan Hüseyin Akgül, Selçuk’ta Levent Görür’ü aday gösterdi.

 
KIRKPINAR’DAN BİRLİK MESAJI

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar; “CHP – İYİ Parti iş birliği ile İzmir’e büyükşehir belediye başkan adayı İYİ Parti olarak çıkarmadık. Demokrasimize ve seçim tarihimize bir ilk olması nedeniyle 3 ilçede CHP ile bilrikte yarışa giriyoruz. Selçuk, Urla ve Karşıyaka’da CHP ile yarışacağız. Kiraz ve Tiremizde de CHP desteği ile seçime giriyoruz. 31 Mart pazar günkü seçime az bir süre kaldı. Halkımız 31 Mart’a giderken elinde bir liste ile gidiyor. Bu liste ile insanının içinde bulunduğu 16,17 yıllık AK Parti iktdarının bugüne kadar kendi yönetim biçimi ile meydana gelen sorunlarla ilgili bir liste ile seçime gidiyor. Bu listede; Sağlık var, eğitim var, adalet var, demokrasi var. Liste uzun. Bu listedeki sorunların çözümü açısından 31 Mart’taki seçimlerde başta İzmirimiz olmak üzere AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakını bir kulak çekme ikazında bulunacaktır” diye konuştu.
Kırkpınar; “Milletimizin elinde bir sorun listesi var. 31 Mart’ı bir çözüm günü olarak görüyor milletimiz. Geldikleri günde söyledikleri işi bırakacakları gün ile aradan geçen 16-17 yıl bu ülkenin kaybıdır. Biz işbirliğine girdiğimizde, 30 ilçeyi ittifak alırsa, büyükşehiri de aldığımızda, Ankara ve İstanbul dışında biz konuşulacağız.İnanarak basarsanız suya, yürür gidersiniz. Burada mucize olan yürümek değil inanmaktır. Biz inandık ve diyoruz ki başaracağız başaracağız başaracağız.” dedi

 
ÇIRAY: ÇADIR HÜKÜMETİ

 

Kırkpınar ardından konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, “Türk demokrasisi öğrenerek yürümeye devam ediyor. Siyasetin bir seviyesi var. O siyasetin seviyesinde bir şey söylenirse onlara cevap verebiliriz. O nedenle o seviyesi düşük beyanlara cevap vermemeyi tercih ediyoruz.Söyleyecek şeyleri bitince bir şeye sarılmaları gerekiyordu. Fabrikalar, barajlar kurduk diyemiyorlar. Köprü ile övünüyorlar. Türkiye’de köprü ile övünemezsiniz, onu aşmanız lazım. Söyleyecek sözleri olmayınca Türkiye’nin Amerikan ambargosuna bağlı kaldığı o kuyrukları geri getirdiler. Bu hükümete çadır hükümeti demek lazım. Çiftçimiz halciyi, hırsız ilan ettiler ve domates biber patlıcan çadırı kurdular. 21. yy da yerli ve milli otomobilden yeri ve milli kabzımallığa başladılar” ifadelerini kullandı.Çıray Dokuz Eylül Üniversitesi’nde tanzim satış manavı kurulmasını da eleştirerek, “Eski vekili üniversiteye rektör yaparsanız ne emrederseniz onu yapar.” dedi.

 
ÇIRAY: BEKA SORUNUMUZ YOK

 

Türkiye’de beka sorunu olmadığını belirterek AK Parti ve MHP’ye gönderme yapan Çıray, “Söyleyecek lafları olmayınca beka diye bir şey ortaya attılar. Ben ve 320 arkadaşımın imzası ile beka konusunun araştırılması için önerge verdik. Olur ya bildikleri br şey vardır, açık toplantıda konuşamazlar kapalı bir toplantıda konuşalım anlatsınlar. Kapalı toplantıda konuşulanları 10 yıl anlatamıyoruz. Bizim önergemizi reddettiler. Türk tarihine baktığımızda beka sorunlarımız oldu. Bu da Osmanlının yıkılışı idi. Sonunda da yeni bir devlet kuruldu. Türkiye’de hep tehdit vardır. Bu topraklarda yaşamanın bir bedeli vardır. Hangi hükümet geldiyse bununla mücadele etmiştir. Tehditlerle mücadele etmeye devam edeceğiz. Beka sorunu yoktur Türkiye’nin. MHP ve AK Parti’de bunu mecliste verdikleri oylarla teyit etmişlerdir” diye konuştu.

 

Çıray, konuşmasına şöyle devam etti: “Hani başkanlık sistemi geldiğinde beka sorunu kalamayacaktı, ekonomik sorunumuz kalmayacaktı uçacaktı? Türkiye özgürlüğü konuşmayı ve konuşan Türkiye’yi aramaya devam edecektir. Millet İttifakı’nı demokrasi adına kutsal ittifak olarak görüyorum. Bir demokrasi ortak mücadelesi vardır. Bu mücadeleyi ilerde çocuklarımıza anlatırken gurur duyacağız. İyi ki Millet İttifakı var.”

 
DERVİŞOĞLU: BAMBAŞKA BİR TÜRKİYE’YE UYANACAĞIZ

 

Çıray’ın ardından konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu; “31 Mart akşamı sandık açıldığında Allah’ın izni ile bambaşka bir Türkiye’ye uyanacağız. Çıktığımız yolculuğun ve takip ettiğimiz doğru stratejilerin olumlu sonuçlar taşıyacağı kanaatindeyim. Toplumsal barışı zedeleyecek siyasi adımları atmaktan geri durmuyorlar. Bizi bu yola çıkarken ne ile karşılaşacağımızı önceden getirmiş ve tedbir almamız hususunda da özel görüşmelerimizde, siyasi ehliyeti tartışılmayan insanlarla bir sonuca vardık. Muhatap alınmaması lazım bunların. Çünkü bir iftira ile karşı karşıya ise o iftiraya karşı kendinizi savunamazsını.” dedi.

 
HAKARET Mİ EDELİM

 

Dervişoğlu konuşmasında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de gönderme yaptı. Dervişoğlu, “Şimdi ne yapalım? Bizim beka problemi varmış.Millet değil zillet ittifakıymışız. Buna ne diyelim. İttifakta biz CHP ile anlaşmışız ama farklı unsurlarla da beraberliğimiz varmış. Türkiye’nin iyiliğine hizmetlerde bulunmak için kurulduk. Bizim Türkiye’nin birliğini bozacak herhangi bir şeyle yan yana gelmeyeceğimizi sağır sultan bile duymuşken devletimizin en üst makamında bulunan adama şerefsizsin, alçaksın utanmazsın mı diyelim? PKK ile İYİ Parti iş birliği yapıyormuş. Ama buna cevap vermeden de duramayız. Biz ne dağdaki eşkıyadan ne de Pensilvanya’daki sümüklüden korkmayız. Ama şimdi Türkiye’nin başka gerçekleri de var. Siyasi partilerin konumlarının doğru değerlendirilmesi lazım. Siyaset yapıyoruz biz. Bu adamlar mekan ile siyaset yapıyorlar biz sizlerle irfan ile siyaset yapmaya çalışıyoruz. Çok kolay bir iş değil bu. Türkiye’nin, bir güneydoğu sorunu var. O terör gruplarına terörist diyemediği için bazı sancılar var” diye konuştu.

 
AK PARTİ’YE OY VERİNCE KÜRT KARDEŞİM…

 

Toplumsal gerginliği yol açan söylemleri hazmedemediğini ifade eden Dervişoğlu, “TBMM’de temsil edilen bir partinin meşrutiyetini tartışıyor değiliz. Dağda eşkıya var. Sende buna eşkıya de Türkiye partisi ol diyoruz ama yok. Bunu bir oy deposu olarak görülmesi siyasette neşet ediyor. CHP’ye bazı yerlerde oy verme eğiliminde bulunuyorlar, bazı yerlerde AK Parti için. Ama burada biz İYİ Partiyi destekliyoruz deyip oy vermiş değiller. Kürt ne kadar kürt ise ben de o kadar kürdüm, Türk ne kadar Türkse bende o kadar türküm diyen bir gelenekten geliyorum. Kendini Kürt hisseden bir seçmen kitlesi AK Parti’ye oy verince sevgili Kürt kardeşim oluyor, başka partiye oy verdiği zaman PKK’lı oluyor. Ben bunu hazmedemiyorum. Toplumsal gerginliğe yol açan söylemleri hazmedemiyorum” dedi.

 

 

SORUMLUSU SİZSİNİZ

 

17 seneden beri bu ülkeyi İYİ Parti mi CHP mi yönetiyor? Ben Erdoğan’ın yerinde olsam Bahçeliye haddini bil derim. Beka tehdidi vardır demek attığın yanlış adımlarla ülkeyi felakete sürükledin demektir. Erdoğan bunu nasıl kaldırıyor? Biz Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini tehlikeye sokmayız. 31 Mart’ta halk doğru bir uyarı mesajı verirse, bizden önce Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini Erdoğan tartışmaya açacaktır bizden önce. Yanlış bir yola sürüklediniz, sizi uyardık. Bu Türkiye’de tek adamlığa gidiş dedik. Bazılarının aklına yeni gelmiş olabilir ama Türkiye bu tartışmaları uzun zamandır yapıyor. Beka tehlikesi bu coğrafyanın avantajlarından yaralanmayı bilmez iseniz yaşanır. Biz etrafı denizlerle çevrili bir adada değil, ateşlerle çevrili bir coğrafyada yaşıyoruz. Ve Türk olduğumuz için tutunmayı başarıyoruz. Beka tehdidi Osmanlının son döneminde yaşandı. Cumhuriyet kurudu. Atatürk, yurtta sulh cihanda sulh diyerek bir politika kurdu. 17 seneden beri maceranın peşinde koşarsanız elbette beka tehdidi olacaktır bize niye soruyorsunuz, sorumlusu sizsiniz.” dedi.

 

Belediye başkanları üzerinden yapılan beka sorunu tartışmalarına cevap veren Dervişoğlu; “İzmir’i 15 senedir Aziz Kocaoğlu yönetti, beka tehdidi oluştu mu? Sizin gibi adamlar 25 yıl Ankara’yı yönetti de beka sorunu olmadı, iyilerin kurduğu ittifak mı beka sorunu olacak?” dedi.

 
CHP İLE İYİ Kİ BİR ARAYA GELDİK

 

Dervişoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “CHP ile bir araya geldik.İyi ki de geldik. Büyük bir sinerji oluştu. Bu ittifak olmasaydı, İstanbul’un kazanılabileceği konuşulamazdı. Adana’nın, Ankara’nın Bursa’nın kazanılacağı konuşulamazdı. Satrançtan İYİ Parti taşını alırsanız ne hale gelecek oyun görünüz. Siyasi atmosferin tansiyonunu düşürdük. Yan yana gelmesi muhtemel olmayan siyasi partilerin birbirleriyle rekabet edebilmesini sağladık. Benim bulunduğum yerle ilgili zerre tereddüdüm smz konusu değildir. Demokrasiyi yaşatmak adına gerçekleştirdiği ittifakın içinde olmaktan şeref duyuyorum. Kimileri yaraları kaşımak istemedi mi? İstedi. Kimileri durduk yere dert çıkarmak istedi. Sizden aldığımız destekle, her sorunu aşmayı becerebildik. Doğruları söyleyerek yaptık. Kapı arkasında pazarlık yapmak yerine şeffaf olduk. İki partinin seçmen kitlesine sıcak gelecek adayları bulmak adına gerekli uyarıları karşılıklı olarak gerçekleştirdik. Karşılıklı siyaset nezaket anlayışı ile yaptık. Büyük bir kazançtır bu iki partinin iş birliği. İzmir’de bazı ilçelerde CHP ile rekabet ediyoruz. Bazı ilçelerde biz aday çıkarmadık, bazı ilçelerde de İYİ Parti olarak biz aday çıkardık, CHP bizi destekleyeceğini açıkladı. CHP elbette ki, teşkilat yapısı itibari ile siyaset hakimiyeti ile, gerek vekiller, teşkilatlar açısından İYİ Partiye sıcak yaklaşmıştır. Az yerde seçime gidiyoruz. Bu yarışma Türkiye genelinde oluşturulmuş Millet İttifakı’na zarar vermeden devam edecektir. ”

 
CHP VE İYİ PARTİ ADAYLARI AYNI SEÇMEN KİTLESİNE EMANETTİR

 

Ayrıca Dervişoğlu; “Şuradan açıkça ilan ediyorum, seçime girdiğimiz girmediğimiz ilçelerde karşılıklı olarak CHP ve İYİ Parti adayları aynı partilerin seçmen kitlelerine emanettir. Birbirimize emanetiz. Başkaları gibi değil. Herkese nazik olacağız diyoruz da sayın Tayfur Çiçek’e nezaketimizi mi bozacağız.” diyen Dervişoğlu;”Benim belediye başkanım Atakan Duran kazandığında, helalleşmek için gidecek, belki de elini öpecektir. Ortamı böyle yumuşatacağız. Siyaseti geren iki adam var. Biz ona cevap vererek gerginliğin bir parçası olmayacağız. Adamlar Denizli’den İzmir’e aday getirdi. Eski bakanımız saygı duyuyoruz. İl Başkanımız bir itirazda bulundu. Bu adam resmi görevli. İstifa etmeden bir itirazda bulundu. Başkan Kırkpınar beni aradı, üzülerek ‘adam istifa ettim diyor’ diye. Dedim ki üzülme, adam İzmirli değil, biz nereden bilecektik” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından, belediye başkan adayları ve belediye meclis üyesi adayları tek tek tanıtıldı.