İttifakta sıkıntı!

İttifakta sıkıntı!
9 Nisan 2018 09:31

AKP: MHP’nin talepleri aşırı. MHP: Hiçbir talebimiz yerine getirilmiyor.

 

 

İsmet Özçelik / Aydınlık

 

 

AKP-MHP arasındaki ittifakla ilgili açıklamalar olumlu. Erdoğan Türkeş’in mezarına bile gitti. Ama bu “her şey iyi gidiyor” anlamına gelmiyor.

AKP’den ve MHP’den farklı sesler duyuluyor.

AKP’li bakan ve yöneticilerle belediye başkanları MHP’nin taleplerinden şikayetçi. “Başımıza bir de MHP çıktı” havasındalar. Konu artık Meclis kulislerinde bile dillendirilir oldu.

Erdoğan talimat verse de AKP’li işadamları “pastaya başkalarının ortak olmak istemesinden” pek memnun değil.

 

 

BİZİ KANDIRIYORLAR

 

 

MHP’de de durum aynı. 16 Nisan Referandumunu hatırlatıp AKP’nin vefasızlık içinde olduğunu vurguluyorlar. Geçtiğimiz günlerde Bahçeli’yle çok yakın çalışan bir grup MHP’li ile karşılaştım.

Biraz sohbet ettikten sonra konu AKP ile ittifaka geldi. Tepkililer. “Hiçbir isteğimiz yerine getirilmiyor” diye söze başladılar. “Böyle giderse ip bir yerde kopar” diye devam ettiler.

İçlerinden biri “Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Cevdet Erdöl’e kadro için isim verdik. Bir tanesini bile yerine getirmedi. Bizi sürekli oyalıyorlar, kandırıyorlar” diye sert eleştirilerde bulundu.

Bahçeli’nin en yakın çevresi bile bunları söylüyorsa artık gerisini siz düşünün.

 

TEHDİT

 

 

MHP’liler AKP’li bakan ve yöneticileri, “isteklerimizi yerine getirmezseniz taban başka partiye kayar. Kendi ayağınıza kurşun sıkıyorsunuz” diye tehdit ediyor. Kulağımıza gelen bilgileri MHP’lilere sordum, “Doğru değil mi?” diye karşılık verdiler.

Taşrada da kıpırdanma var. MHP talepkar, AKP isteksiz.

Daha dün bir bugün iki..! Sıkıntı giderek büyüyor.

 

https://www.aydinlik.com.tr/ittifakta-sikinti-ismet-ozcelik-kose-yazilari-nisan-2018