İtirafçı astsubay anlattı: 10’lu kodlama sistemiyle kaydediyorduk

İtirafçı astsubay anlattı: 10’lu kodlama sistemiyle kaydediyorduk
2 Haziran 2018 13:37

FETÖ kapsamında gözaltına alınan itirafçı astsubay örgüt yöneticilerinin numaralarını kodlayarak kaydettiklerini anlattı. Örgüt yöneticileriyle çiğ köfte dükkanındaki gizli bölmede buluştuklarını söyleyen itirafçı, sadece filmlerde görebileceğiniz ve sedece istihbaratçıların anlayabileceği yöntemleri ifadesinde anlattı.

 

 

 

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) TSK yapılanmasının deşifre edilmesine yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan operasyonda gözaltına alınan M.O.K isimli şahıs itirafçı oldu. Örgütün ankesörle irtibat kurduğu kişiler arasında yer alan ve astsubay olarak görev yaparken ihraç edilen itirafçı FETÖ’nün telefon numalarını kodlama sisteminin ayrıntılarını ifadesinde aktardı.
KODLAMA SİSTEMİNİ AÇIKLADI

 

İtirafçı “10’lu kodlama sistemi” diye tarif ettiği kodlamayı şöyle anlattı:

 

“Sorumlu kişiler numaralarını kağıda yazarak bize verirlerdi. Örneğin sonu ’75 05′ ile biten bir numara olsun. Bu numara bize ’75 04′ olarak verilir kaydedilmesi ’35 06′ yapılırdı. Bizde kaydedeceğimiz telefona veya başka bir yere bu numarayı ’35 06′ diye kaydederdik. Kodlama bu şekilde yapılırdı. Bunun amacı numarayı kaydettiğimiz telefon veya not ele geçirildiğinde bizden sorumlu kişinin deşifre olmaması için örgütsel bir tedbir olarak yapılırdı.

 

ÖRGÜTÜN HABERLEŞME SİSTEMİNİ ANLATTI

 

İtirafçı M.O.K uyguladıkları yöntemde aramanın sadece karşı taraftan yapıldığını kendilerinin verilen numaraları aramadığını bunu da deşifre olmayı önlemek adına yapıldığını aktardı.

 

İtirafçı astsubay yöntemi şöyle anlattı:

 

“Normal telefon hatlarından kendilerine ulaşılması yasaktır. Zaten numaralarında, adlarını da bilmek mümkün değildir, kendilerinin yani bu yapının değişiyle sözde hizmet gereğidir.

 

Bu görüşmelerde:

 

– İlişki kurdurulan askeri personelin sorumlu abisi, her yüz yüze yapılan görüşmede bir sonraki görüşme yerini, tarihini ve saatini bildirir.

– Sorumlu Abi buluşma yerini veya gününü değiştirirse bunu ankesörlü telefondan arayarak bildirir.

– Buluşmaya gidilmediği zamanlarda ise Abiler tarafından ankesörlü telefondan aramalar aynı gün olmasa bile birkaç gün sonra sıklaşır.

– Buluşma yerleri önceden bilinir, bu buluşma yerlerinden başka bir yerde zorunlu olmadıkça buluşma yapılmaz.

– Bu görüşmeler genellikle sorumlu abilerin evlerinde gerçekleştirilirdi. Dışarda görüşme yaptırılması deşifre olunmaması adına çok önem arz ediyordu. Zorunlu olmadıkça dışarıda buluşma olmazdı.”

 

ÇİĞ KÖFTECİYE GİZLİ BÖLME

 

Kendisinden sorumlu örgüt abisi ile İstanbul Ümraniye’deki bir çiğ köftecide buluştuğunu aktaran itirafçı M.O.K, ilginç bir ayrıntı da verdi:

 

“Yine bizden sorumlu olan ve kendisini Metin olarak bize tanıtan şahıs görüşmeye başladık. Yaz tatilinde Metin, beni kendinin bir üst sorumlusu olan, Ümraniye tarafında ikamet eden bir eve götürdü. Bu ev ismini bilmediğim aile eviydi. Yine bu şahsın irtibatlı olduğu, Ümraniye’de bulunan ve tanıdığı olan bir şahsa ait çiğ köfteci dükkanı vardı. Bu dükkanın alt tarafında bir bölme yapılmıştı. O bölme içerisinde masa ve sandalyeler sohbet yapılması için dizayn edilmişti. Bizde bu nedenle burada; cevşen ezberlemesi yapmaya götürüldük.”

 

Kaynak: Can Özçelik/Sözcü

 

İtirafçı astsubay anlattı: 10’lu kodlama sistemiyle kaydediyorduk