İtalya’da yıkılan köprüde ölenler için yapılan devlet törenini bazı aileler boykot etti

İtalya’da yıkılan köprüde ölenler için yapılan devlet törenini bazı aileler boykot etti
18 Ağustos 2018 20:12

İtalya’nın Cenova kentinde geçen Salı günü bir otoyol köprüsünün çökmesi sonucu hayatını kaybedenler için bugün devlet töreniyle toplu cenaze düzenlendi ve ulusal yas ilan edildi. Ancak yakınlarını kaybeden ailelerin yarısı, politikacılara tepki göstererek resmi törene katılmadı.

 

 

Övgü Pınar / BBC Türkçe

Geçen Salı günü çöken A10 otoyolu üzerindeki Morandi Köprüsü’nün enkazında arama çalışmaları günlerdir aralıksız sürüyor. Cumartesi günü aralarında bir ailenin de olduğu 5 kişinin daha cansız bedenlerine ulaşılmasıyla ölü sayısı 43’e yükseldi.

Arama çalışmaları sürerken, cesetleri bulunanlar için bugün Cenova’da devletin zirvesinin de katılımıyla bir cenaze töreni düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, Başbakan Giuseppe Conte, Başbakan Yardımcıları Luigi Di Maio ve Matteo Salvini’nin de aralarında yer aldığı çok sayıda devlet ve hükümet temsilcisi katıldı.

Yıkılan köprünün enkazında günlerdir aralıksız arama-kurtarma çalışmaları yapan itfaiye ekipleri, törenin yapıldığı Genova Fuar Alanı’na girdiğinde, 3 bin kişilik salonda büyük bir alkış koptu.

Cenova kentinin futbol takımları Genoa ve Sampdorialı futbolcular da yan yana cenazeye katıldı.

 

 

Fotoğraf: Reuters