İtalya mafyadan alıp sığınmacıya verecek

İtalya mafyadan alıp sığınmacıya verecek
31 Ağustos 2017 11:00

Roma Belediye Başkanı Raggi, Facebook hesabından mafyanın elinden alınan binalara 200000 sığınmacının yerleştirileceğini duyurdu.

 

 

Sputnik

 

İtalya’da Roma Belediye Başkanı Virginia Raggi, dün Facebook hesabından yapmış olduğu bir paylaşımda, mafyanın elinden alınarak el konulmuş binaların sığınmacılara tahsis edilmesinin yerel makamlarca görüşüldüğünü duyurdu.

Raggi, bu çerçevede ilk etapta 200000 binanın 31 Ekim itibariyla sığınmacılara tahsisinin öngörüldüğünü belirtti. Raggi iletisinde polisin sığınmacılara salı günü yapmış olduğu müdahaleyi de savundu ve ‘yasadışı yerleşimlerin tolore edilemeyeceğini’ ifade etti.

 

Polisler geçen hafta çoğunlukla Eritre ve Etiyopyalıların kaldığı evleri basmış, sığınmacılara karşı tazyikli su kullanmıştı. Konu İtalyan basınını tüm hafta boyunca işgal ederken polisin ve yetkililerin tutumu eleştirilmişti.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) de İtalyan makamlarının sığınmacıları, kendilerine kalacak yer tahsis etmeksizin tahliye etmesini kınamıştı.

Raggi göreve geldiği geçen yıldan bu yana kamu hizmetlerinin kötüye gittiği ve şehrin genelinde kirliliğin arttığı yolunda eleştirilere maruz kalıyor.

 

Fotoğraf: © REUTERS/ Antonio Parrinello