İsyana alışveriş molası

İsyana alışveriş molası
29 Kasım 2014 08:34

ABD’de Şükran Günü’nü takip eden ve Kara Cuma diye anılan alışveriş çılgınlığı Ferguson olaylarını gölgede bıraktı.

 

 

Silahsız siyahi genç Michael Brown’ı öldüren beyaz polisin cezasız kalmasının ardından protesto ve yağmaya sahne olan St. Louis kentinin Ferguson bölgesinde gösteriler yatışırken kuyruklar oluşan alışveriş merkezlerinin önünde küçük protestolar vardı. St. Louis’de bir Walmart mağazası önünde 75 kişilik bir grup alışverişçileri kınadıktan sonra polisin uyarısı üzerine başka bir alışveriş merkezinin önünde gösterilerini sürdürdüler.

 

 

New York’ta ise sosyal medyadan Şükran Günü yürüyüşüne engel olma çağrısı yapılırken 7 kişi gözaltına alındı. Britanya’da da Kara Cuma’da yine kaos görüntüleri oluştu. Pazartesiye kadar sürecek, yüzde 70’e varan indirimlere giden, sabahlara kadar açık mağazalarda yaşanan izdiham ve itiş kakış nedeniyle polis çağıran işyerleri oldu. Manchester bölgesinde bazı mağazalarda alışverişçiler birbirlerini ezerken çıkan kavgalarda yaralananlar oldu. Bir kadının başına TV düşmesiyle yaralandığı öğrenildi.

 

 

Kaçanlar, ağlayanlar

 

 

Bazı mağazalarda çalışanlar, müşterilerden korunmak için kaçmak zorunda kaldı; korkudan ağlayan kasiyerler görüldü. Üç kişiyi gözaltına alan polis bazı mağazaları kapatmak zorunda kalırken internetteki başlıca alışveriş siteleri de yoğunluk yüzünden çöktü. Middleton’da ise 200 alışverişçi, “stoklar tamamen tükendi” denilmesine karşın girdikleri mağazayı terk etmemekte direndi. Özel güvenlikçilerin yetersiz kalması nedeniyle başkent Londra, Dundee, Glasgow ve Galler’in başkenti
Cardiff’te de polise çok iş düştü.