İstiklal Caddesi yakınında 5 katlı bir bina çöktü!

İstiklal Caddesi yakınında 5 katlı bir bina çöktü!
12 Şubat 2016 15:10

Beyoğlu’ndaki Kurabiye Sokak’ta bulunan 5 katlı bina büyük bir gürültüyle çöktü. Olay yerinde itfaiye, polis ve sağlık ekiplerinin çalışması devam ediyor.

 

 

 

 

Olay yerine Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan ile birlikte gelen İstanbul Valisi Vasip Şahin, “İlk aldığımız bilgilere göre içeride herhangi bir kimse yok” dedi.

 

“BİNA BOŞALTILDIKTAN SONRA ÇÖKME OLDU”

 

Tarlabaşı Bulvarı yakınındaki Kurabiye Sokak’ta bulunan 14 numaralı 5 katlı bina sağnak yağış başladığında görgü tanıklarının
ifadesine göre ses ‘çatırdamaya’ başladı. Binanın zemin katındaki Köfteci Hüseyin’de ve yan binanın giriş katındaki Kallavi Restoran’da oturanlar hemen dışarı çıktı. İçerden çıkanlar sesin nereden geldiği anlamaya çalışılırken yaklaşık 15 dakika içinde saat 14.30 sıralarında bina arka tarafında bulunan otoparka doğru çöktü. 16 numarada bulunan bitişik bina ise hasar aldı. Bir görgü tanığı, “Binadan sesler gelince kapının önündeki insanlara bağırdık. Bina boşaltıldıktan sonra çökme oldu” dedi.
Bir süredir tadilatın devam ettiği binanın 1. katında da pansiyon bulunduğu öğrenildi.

 

VALİ ŞAHİN: “İLK BİLGİ İÇERİDE KİMSENİN OLMADIĞI”

 

Olay yerine gelerek çöken bilgili ile ilgili bilgi alan İstanbul Valisi Vasip Şahin, basın mensuplarına açıklama yaptı. Vali Şahin, “İki binadan oluşan blok. İlk bilgiler, içeride kimse yok. İşletme sahibi ve komşusu varmış. Şu anda içeride kimse yok komşulardan aldığım bilgi yok. Mevcut binalar tescilli binalar. Bu binaların maalesef Tarlabaşı’ndaki kentsel dönüşümünde ne kadar gerekli olduğunu bu yapılardan görüyoruz. Aldığım bilgi bir blok 75 metrekare otel olarak kullanılıyormuş. Diğer Blok 2 katı lokanta üstü depo. Otelde iki müşteri varmış. Bir müşteri dışarıda imiş diğeri odasındayken tahliyesi sağlanmış. aşağıda köfteci çıkarılmış. Aldığımız ilk bilgi içeride kimsenin olmadığıdır” diye konuştu.

 

OTOPARKÇILAR UYARMIŞ

 

Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan da, “Bölge sakinleri bu tip işlere muhattap olduğu için çok çabuk algılıyorlar. Otoparkçılar bitişikteki sarsıntıyı hissetmişler. Zamanında çevredekileri de uyarmışlar. Bina çevresini boşaltarak büyük bir facianın yaşanmasına engel olmuşlar. İlk araştırmalarımıza göre enkaz altında kimse yok. Araştırmalar sürüyor.” dedi.

 

 

Kaynak: Mustafa ÖZDABAK-Ersan SAN-Özgür EREN / İSTANBUL / DHA