‘İstihdam paketi’ bu hafta Meclis’e sunulacak!

‘İstihdam paketi’ bu hafta Meclis’e sunulacak!
16 Haziran 2020 10:29

3 aylık işten çıkarma yasağının da yer aldığı istihdam paketinin bu hafta içinde meclise sunulması bekleniyor. Paket bir değişiklik olmazsa işsizlik sigortası primleri işverenler için 2 puandan 4 puana çıkarılacak. İstihdam için destek ve teşvik gelecek. Kısa çalışma ödeneği faaliyete geçen işyerleri için değişecek.

 
Son dakikada bir değişiklik olmazsa bu hafta meclise sunulacak paketle istihdam için bir dizi teşvik ve yeni çalışma modelleri getirilirken, işsizlik sigortası primleri hem işçi, hem de işveren için geçici bir süre artırılıyor.

Hürriyet’ten Hacer Boyacıoğlu’nun haberine göre paketin içinde yer alacağı açıklanan düzenlemelerin bazıları için yasal değişiklik gerekmiyor. Bunların başında da işten çıkarma yasağı geliyor. Nisan ayında kabul edilen yasaya göre, işten çıkarma yasağı 17 Temmuz’a kadar geçerli. Ancak yasada, bu sürenin 3 ay daha uzatılması için Cumhurbaşkanına yetki verilmişti. Bu kapsamda işten çıkarma yasağı ve ücretsiz izin uygulaması için yeni bir yasa çalışmasına ihtiyaç duyulmuyor.