İstifa ve emeklilik kararları üst üste…

İstifa ve emeklilik kararları üst üste…
22 Ağustos 2017 14:36

Türkiye gündemi Cumhurbaşkanı’nın ‘metal yorgunluğu’ çağrısıyla AKP’de başlayan istifalarla meşgulken, bürokraside peş peşe gelen istifalar ve verilen emeklilikler dikkat çekiyor.

 

 

 

Erdoğan, teşkilatlarına ‘metal yorgunluğu’ uyarısında bulundu ve ‘başarısız olanlar istifa etsin’ çağrısı yaptı, 6 il başkanı görevini bıraktığını açıkladı. Ardından, Türkiye’nin pek de alışkın olmadığı ‘istifa ve emeklilik rüzgarı’ devlet kurumları ve spor camiasına da bulaştı.

 
ÖSYM Başkanı istifa etti

 

 

Dün akşam saatlerinde ÖSYM Başkanı Ömer Demir’den flaş bir açıklama geldi. Demir, “ÖSYM’nin kurum olarak tartışılmasının önüne geçmek maksadıyla görevden ayrılma talebimi ilgili makama bugün itibarıyla sunmuş bulunmaktayım” dedi.

 
MSB: 7 general ve amiral emekliliklerini istedi

 

 

Milli Savunma Bakanlığı, 7 general ve amiralin emekliliklerini istediklerini açıkladı. MSB’den yapılan açıklamada, “7 general ve amiral atamalar öncesi emeklilik istedi. Emeklilik işlemlerinin son atamalarla ilgilisi yok” denildi.

 
Ankara Emniyet Müdürü görevi bıraktı

 

 

15 Temmuz ihanet gecesi, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü koltuğunda oturan ve darbe girişiminin bastırılmasında büyük rol oynayan İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, sürpriz bir kararla emekliliğini istedi. Karaaslan emeklilik dilekçesini verdiğini doğruladı ve izne ayrıldığını söyledi.

 
Konyaspor Başkanı Ahmet Şan istifa etti

 

 

Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan’ın, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin kullandığı gizli haberleşme programı “Bylock” kullanıcısı olduğu öne sürülerek ifadesinin alınan Ahmet Şan istifa etti.