İşten çıkarılan madencilerin oturma eylemi sona erdi

İşten çıkarılan madencilerin oturma eylemi sona erdi
17 Eylül 2014 17:42

İşçilerin aralarında seçtiği 14 kişilik heyet, Vali Ali Kaban ile görüştü. Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından maden mühendisi İlyas Altun, çıkışta Valilik önünde bekleyen işçilere açıklama yaptı.

 

 

 

 

Vali Ali Kaban’ın, taleplerini içeren raporu Ankara’ya göndermek üzere kendilerinden istediğini belirten Altun, şöyle dedi:

 

 
“Vali Bey bizden rapor istedi. Yanımızda olduğunu, üst makamlara bu taleplerimizi ivedi bir şekilde ileteceğini söyledi. Bu süreç bugün çözümlenecek bir sorun değil. Şimdi dağılacağız. Çözümün takipçisi olacağız. Gerekirse yine toplanacağız, baretimizi yine yere vuracağız, yine alkışlayacağız. Ama bunu bir muhalefet çerçevesinde yapacağız, taşkınlıkla, başka fikirlerle, zihniyetlerle değil. Ekmeğimizin derdinde olacağız.”

 

 
Kalabalık arasındaki madencilerden 48 yaşındaki Orhan Aksu ise “Bu kadar işçinin çoluğu çocuğu ne yiyecek. 3 ayda torba yasası çıktı. Bu işin biran önce çözüme kavuşturulması lazım. Oy istemeye geldikleri zaman herkes kapıya geliyor. Zonguldak milletvekilleri, esnafı nerede Hepsine yazıklar olsun” dedi.

 

 
Açıklamanın ardından kısa bir süre daha Valilik önünde bekleyip slogan atan işçiler, daha sonra dağıldı.